Putins zvanījis ASV prezidentam Obamam (527)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins zvanījis ASV prezidentam Barakam Obamam, lai apspriestu situāciju Ukrainā, vēsta CNN.

Baltā nama paziņojumā teikts, ka Putins zvanījis, lai apspriestu ASV priekšlikumu par «diplomātisku krīzes risinājumu».

Abu valstu līderi vienojušies, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs drīzumā tiksies ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, lai apspriestu turpmāko rīcību.

Obama paudis savu negatīvo nostāju pret Krimas aneksiju un izteicis bažas par Krievijas militāro spēku mobilizēšanos pie Ukrainas robežas, kas raisa satraukumu par Krievijas iespējamo iebrukumu citās Ukrainas daļās.

Baltā nama paziņojumā teikts, ka Obama uzsvēris - situācijas risinājums iespējams vien tādā gadījumā, ja Krievija atsauc savus spēkus no Ukrainas robežas un nesper tālākus soļus, kas apdraudētu Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti.

Krievijas aģentūra » Itar-Tass», atsaucoties uz Kremļa paziņojumu savukārt ziņo, ka Krievijas prezidents pievērsis ASV prezidenta uzmanību «Ukrainas ekstrēmistu visatļautībai» un «piedāvājis izskatīt iespējamos soļus situācijas stabilizācijai Ukrainā».

Komentāri (527)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu