Skandāls: Krievijas hokeja izlases vārtsargs Brizgalovs pauž simpātijas Staļina režīmam (164)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Internetā skandālu izraisījusi intervija ar Krievijas hokeja izlases vārtsargu Iļju Brizgalovu, kurā sportists veltījis slavinošus vārdus Josifa Staļina režīmam.

Intervijā Brizglovs paziņojis, ka labprāt vēlētos intervēt Staļinu, jo viņš atbalstot viņa rīcību - hokejists stāstījis, ka viņš tajā saskatot loģiku.

«Viņš [Staļins] nāca pie varas valstī, kas tikko bija pārdzīvojusi revolūciju. Cik tur bija spiegu, ienaidnieku, nodevēju. Daudziem pēc Krievijas pilsoņu kara bija saglabājušies ieroči. Valsts bija sagrauta. Bija kaut kā jāizdzīvo. Bija jāceļ valsts, bet, lai to izdarītu, tā bija jātur dzelžainās rokās. Tad atkal sākās karš. Daudzi pēc tā atkal atgriezās mājās ar ieročiem. Visapkārt bija posts, bija jāatjauno valsts, jāstiprina tās drošība,» klāstījis vārtsargs.

Brizgalovs uzsvēris, ka Staļins esot «zinājis, ko dara».

«Par Staļinu runā, ka viņš esot bijis asinskārs tirāns. Bet tolaik citādāk nevarēja. Jā, bija nevainīgi upuri, kas cieta no represijām. Taču tā notiek,» sacīja Brizgalovs.

Minētā intervija, kas bija publicēta portālā «Чемпионат.com», nekavējoties no tā izņemta, taču jau paguvusi izraisīt interneta lietotāju sašutumu.

Komentāri (164)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu