Ždanoka min piemēru par «rižajiem» un piesauc Bībeli (215)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Referendums par pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem ir nepieciešams, jo referenduma mērķis ir pārvarēt sabiedrības milzīgo sašķeltību, to intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Eiroparlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL).

Viņa uzskata, ka ir pēdējais brīdis ar referenduma palīdzību pārvarēt to netaisnību, kas tika pieļauta pirms 20 gadiem, kad daļai Latvijas iedzīvotāju netika piešķirta pilsonība.

Ždanokai nav saprotams, kāpēc naturalizācijas eksāmens būtu jākārto tikai vienai daļai sabiedrības un «kāpēc viena daļa cilvēku var pateikt, ka citai daļai kaut kas jāpierāda?» «Kāpēc mums jums ir kaut kas jāpierāda?» vaicā Ždanoka.

«Kāpēc cilvēki tiek sadalīti baltajos, rižajos un melnajos un tiek teikts, ka tie rižie nav vienlīdzīgi ar pārējiem? Kāpēc [naturalizācijas] eksāmens jākārto tikai vienai daļai cilvēku? Tad jau visiem, kas piedzimuši pēc 1940.gada būtu jākārto eksāmens. Tie cilvēki, kas šeit dzīvo, nav no jauna atbraukuši, tie ir mūsu pašu cilvēki. Bībelē ir pateikts «cits cita nastas nesiet un tad jūs izpildīsiet Kristus likumu». Bet mēs gribam vienai daļai cilvēku nevis palīdzēt, nevis saliedēt sabiedrību, bet pateikt - nē, jūs esat svešie,» tā Ždanoka.

Ždanoka ir pārliecināta, ka referenduma par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem iznākums būs savādāks nekā valodu jautājumā.

Jau ziņots, ka partija «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL), kura nav pārstāvēta 11.Saeimā, savākusi 10 tūkstošus parakstu, kas tiks iesniegti Centrālajā vēlēšanu komisijā likuma grozījumu ierosināšanai par pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem.

Savukārt pirms kāda laika radikālo organizāciju līderi Vladimirs Lindermans un Jevgēņijs Osipovs iniciēja tautas nobalsošanu par oficiālu divvalodību Latvijā.

Komentāri (215)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu