Foto: Gatis Dieziņš/AFI

Ministru prezidents Einars Repše sola rezultātus krimināllietā par digitālās televīzijas ieviešanas projektu, kas valstij nodarījis vairāku miljonu latu lielus zaudējumus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki sadarbībā ar citiem valsts drošības dienestiem pirmdien aizturējuši pirmo personu krimināllietā, kas ierosināta par tā dēvēto digitālās televīzijas afēru.

Repše šo informāciju komentēja lakoniski: «Izmeklēšana notiek, un rezultāti būs.»

Satiksmes ministrs Roberts Zīle atturas no komentāriem, jo par jaunu pavērsienu krimināllietā uzzinājis tikai no masu informācijas līdzekļiem. Satiksmes ministrija (SM) esot ieinteresēta, lai šis jautājums tiktu risināts tiesiskā ceļā, un uzskata, ka krimināllietai nav tiešas saistības ar digitālās televīzijas projektu.

SM izstrādā koncepciju par tālāko digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā. Ar šo dokumentu vispirms tiks iepazīstināta sabiedrība, pēc tam to virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā, informēja Zīle.

Ministrijas pārstāvji apgalvoja, ka pie koncepcijas norit intensīvs darbs, tā ir SM Sakaru departamenta jaunā direktora Raimonda Bergmaņa prioritāte. Konkrētus datumus, kad koncepcija tiks pabeigta, ministrijā vēl nevarēja nosaukt, bet iepriekš prognozēts, ka dokuments tiks publiskots novembra otrajā pusē.

Digitālās televīzijas projekta īstenotāju — AS «Digitālā Latvijas radio un televīzijas centrs» (DLRTC) un SIA «Kempmayer Media Latvia» pārstāvji paziņoja, ka nav informēti, kura persona ir aizturēta. DLRTC vadības pārstāvji neatradās birojā, bet ierindas darbinieki komentārus nesniedza.

«Kempmayer Media Latvia» birojs apgalvoja, ka no firmas darbiniekiem neviens nav aizturēts. Līdz šim kompetentu iestāžu aktivitātes uzņēmumu skārušas ar kratīšanām birojā un atsevišķu darbinieku mājokļos.

DLRTC mātes uzņēmuma VAS «Latvijas valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) preses sekretāre Laila Ostrovska  apliecināja, ka uzņēmumu ar ciparu televīzijas lietu saistītie notikumi tieši neskar. «Uzņēmums veic savas tiešās funkcijas, bet izmeklēšana ir Ģenerālprokuratūras kompetencē, mēs tur nedrīkstam iejaukties,» sacīja Ostrovska.

Kāds LVRTC darbinieks, kas vēlējās palikt anonīms, skaidroja, ka līdzšinējās izmeklēšanas iestāžu aktivitātes LVRTC un DLRTC, spriežot pēc izmeklētāju pieprasītajiem un izņemtajiem dokumentiem, norāda uz vēlmi novest izmeklēšanu līdz konkrētām fiziskām personām, kuru loks nemaz nav tik plašs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp