Foto: AFI/Vitālijs Stīpnieks

Bijušais premjers un tagadējais Saeimas deputāts Vilis Krištopans, kura vārds pēdējā laikā minēts saistībā ar digitālās televīzijas lietu, nolīdzis juristus, kas gatavo prasības pret Latvijas Televīziju (LTV) par nepatiesas informācijas izplatīšanu, kā arī goda un cieņas aizskaršanu.

Krištopans pavēstīja, ka Latvijas Televīzijas svētdienas raidījumā «Panorāma» izskanējusī informācija par viņa saistību ar digitālās televīzijas lietu ir nepatiesa. Turklāt tiek lemts arī par prasībām tiesai no sižetā minētajiem uzņēmumiem.

Savukārt LTV Ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders sacīja, ka ikvienam ir tiesības paust neapmierinātību ar publiskotu informāciju un vērsties tiesā. Viņš pauda pārliecību, ka raidījumā izskanējusī informācija ir pārbaudīta un balstīta uz patiesiem faktiem. Sīkāk Krištopana pretenzijas viņš nevarēja komentēt, jo nav redzējis un dzirdējis, ko konkrēti Krištopans pārmet Latvijas Televīzijai.

Iepriekš deputāts pavēstīja, ka varētu vērsties tiesā, ja viņa uzņēmumiem būs nodarīti zaudējumi, jo viņa vārda saistīšana masu saziņas līdzekļos ar digitālās televīzijas lietu jau tagad varētu būt radījusi zaudējumus uzņēmumiem «Interbaltija Invest» un «Interbaltija AG», kuru līdzīpašnieks viņš ir.

Svētdienas «Panorāmā» tika minēts, ka digitālās televīzijas ieviesējfirmas «Kempmayer Media Limited» direktors apkalpo vēl vienu uzņēmumu Latvijā, kuru var saistīt ar Krištopanu. Savukārt ar Krištopana draugu saistīta firma atrodas tajā pašā adresē, kur «Kempmayer».

Televīzijas raidījumā tika vēstīts, ka vienā adresē Menas salā atrodas ne tikai viens no septiņiem «Kempmayer» īpašniekiem «Sterling Securities», bet arī firma «Cornerlight Electrical», kuras pilnvarotais pārstāvis Latvijā ir Krištopana biznesa partneris Edgars Jansons.

Savukārt Krištopana padomdevējs un draugs Krievijas pilsonis Anatolijs Bliks vēl pirms trim nedēļām bija Latvijas uzņēmuma «Rīgas tonis» amatpersona, un šā uzņēmuma īpašnieks reģistrēts vienā adresē ar «Kempmayer». Arī digitālās televīzijas daudzmiljonu līguma parakstītājs Maikls Antonijs Flanagans martā parakstījies kā «Rīgas toņa» īpašnieka amatpersona.

«Panorāma» arī norādīja, ka savulaik Krištopanam un Blikam piederošā Vācijas — Latvijas banka faktiski bija lielākā Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) dibinātāja, un arī šeit atrasta saistība ar digitālās televīzijas lietu.

Īrijā vienā adresē reģistrēts viens no «Kempmayer» īpašnieka dibinātājiem «Patton Securities», un tā ir arī «Grafton Entertainment Corporation» juridiskā adrese. «Grafton» meitas uzņēmums savulaik ieguva kontrolpaketi «TV Rīga» — vēlākajā TV5. Pirms trim gadiem «Grafton» meitas uzņēmums pilnvaroja LNT ģenerāldirektoru Andreju Ēķi veikt šo darījumu Latvijā.

Turklāt gan «Cornerlight Electrical», gan īru «Grafton» ir viena un tā pati direktore — Džoana Redmeina, ziņoja «Panorāma».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp