Foto: AFI/Vitālijs Stīpnieks

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāts Vilis Krištopans apsver iespēju nolikt 8. Saeimas deputāta mandātu, jo uzskata, ka nepamatoti tiek iepīts tā dēvētajā digitālās televīzijas skandālā.

Deputāts telefonsarunā no Floridas teica, ka esot noguris no presē saceltās ažiotāžas par viņa iespējamo saistību ar digitālas televīzijas ieviešanu. Krištopans uzsvēra, ka nevar atbildēt par cilvēkiem, ar kuriem kādreiz strādājis kopā, bet kuri tagad iesaistījušies digitālās televīzijas projektā.

«Šī lieta ar digitālās televīzijas ieviešanu tiek politizēta, un patiesību diez vai kāds atradīs,» sacīja deputāts, kurš šobrīd esot spiests izmantot atvaļinājumu, lai uzlabotu veselību.

Krištopans pauda sašutumu, ka politiskajās spēlēs tiek iepīta arī viņa mazā meitiņa, kurai par to nākoties ciest skolā.

Krištopans atzina, ka viņa juristi gatavo vairākas prasības pret masu informācijas līdzekļiem, kuri saistījuši viņa vārdu ar digitālās televīzijas projektu.

ZZS saprot Krištopana nostāju

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis teica: partija jūt, ka Krištopans ir iekšēji uzkurināts un pārdzīvo visu izskanējušo informāciju par sevi. «Cilvēciski mēs saprotam, ka jūtu uzplūdā viņš grib nolikt mandātu,» sacīja deputāts.

Pēc Brigmaņa vārdiem, Krištopanam tiešām esot nopietnas veselības problēmas, kuru ārstēšanai nepieciešama klimata maiņa. «Uz Floridu viņš [Krištopans] dzenas ne jau savu iedomu pēc,» sacīja frakcijas vadītājs.

Krištopans reiz jau ir nolicis deputāta mandātu

Krištopans jau reiz nolika deputāta mandātu — tas notika 7. Saeimas laikā, kad viņš parlamentā bija ievēlēts no savienības «Latvijas ceļš» saraksta. Deputāts parlamentu pameta pusgadu pēc tam, kad bija spiests atkāpties no premjera amata.

Ja Krištopans noliks mandātu, Saeimas deputāta pienākumi, iespējams, būs jāpilda Viļānu Selekcijas un izmēģinājumu stacijas vadītājam Leopoldam Zundam, kurš ir nākamais ZZS sarakstā no Latgales vēlēšanu apgabala, no kura tika ievēlēts Krištopans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp