Dr. Artūrs Tereško par augu izmantošanu veselības stiprināšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien 7. novembrī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā projekta «Tradicionālo prasmju skola 2009» ietvaros būs tikšanās ar pazīstamo homeopātu un augu valsts pazinēju Dr. Artūru Tereško.

Pirms gaidāmās tikšanās Dr. Tereško skaidro, kāpēc mūsdienās ir īpaši būtiski pazīt un prast izmantot dabas veltes.

«Šodien, kad , līdzībās runājot, slīcēju glābšana ir pašu slīcēju rokās, proti, ārstu pieejamība lielai daļai Latvijas iedzīvotāju ir samazinājusies, ir jāatgriežas pie dabas un jāsaprot, ka daudzas lietas savas veselības labā cilvēks var izdarīt pats. Tādi plaši pazīstamie augi kā asinszāle, pelašķis, kumelīte un liepziedi ir lieliski ārstniecības līdzekļi lielai daļai bieži sastopamu slimību. Liela nozīme ir tam, lai cilvēks būtu noskaņots sasniegt pozitīvus rezultātus, tāpēc jācenšas biežāk smaidīt un uzturēt možu garu drūmajam laikam par spīti.»

Garastāvokļa uzlabošanai Dr. Tereško iesaka lietot pīlādžu mizas novārījumu, irbenes mizas novārījumu, kā arī muskatriekstus.

Šos un arī daudzus citus dabas noslēpumus uzzināsiet sestdien, 7. novembrī Brīvdabas muzejā.

Nodarbība notiks muzeja Kurzemes sētā no pulksten 12.00 līdz 14.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu