Telefonsarunu noklausīšanās lietā iesaistītais Milušs ziedojis «Jaunajam laikam» Ls 4000 (papildināta)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Germans Milušs, apsūdzētais Jūrmalas mēra kukuļdošanas lietā, pēc partijas «Jaunais laiks» (JL) lūguma, ziedojis tai 4000 latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Partiju finanšu bāze.

2003. gada 14. janvārī Milušam piederošais uzņēmums SIA «Mikas», kas tirgo «BMW» automašīnas, nekavējoties atsaucies uz JL lūgumu un ziedojis partijai līdzekļus. Lūgumu ziedot partijai izteicis toreizējais JL ģenerālsekretārs Grigorijs Krupņikovs, viņš 2003. gada 6. janvārī nosūtījis vēstuli, kurā lūdz līdzekļus partijas darba nodrošināšanai.

Partijas «Jaunais Laiks» ģenerālsekretārs Edgars Jaunups portālam «Apollo» pavēstīja, ka lūgšana ziedot ar vēstuļu palīdzību ir visā pasaulē izplatīta un speciālistu atzīta prakse un tajā nav saskatāms nekas nosodāms.

«Ziedojumu vākšanas ziņā mēs esam atklāti - izmantojam tādas metodes kā vēstuļu sūtīšana, vakariņas, nevis slepenas tikšanās,» sacīja  JL ģenerālsekretārs.

Jaunups norādīja, ka pats personīgi Milušu nepazīst, nekad nav viņu saticis, ka arī partijai ar viņu nav nekādas saistības.

«Attiecībā uz Miluša ziedojumu varu teikt, ka SIA «Mikas» ir viens no daudzajiem uzņēmumiem, kas ziedoja līdzekļus partijai JL pirms 8. Saeimas vēlēšanām, kad JL bija intereses zenītā. Daudzi uzskatīja par vajadzīgu atvēlēt līdzekļus un parādīties ziedotāju sarakstā. Nekādas citas saistības, izņemot faktu, ka viņš ir ziedojis Ls 4000, partijai ar SIA «Mikas» vai pašu Milušu nav,» skaidroja Jaunups.

Jau ziņots, ka skandālā par balsu uzpirkšanu Jūrmalas Domes vēlēšanās iesaistītais Milušs mēģinājis panākt Latvijas Pirmās partijas pārstāvja Jura Hlevicka uzvaru pār otru šā amata kandidāti Inesi Aizstrautu, kas ir JL pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu