Šķēle: «Kas ir jūsu klients, Krēvica kungs?»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Latvijas sabiedrībai ir jāzina, kas Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistiem sniedzis skandalozos materiālus par kukuļdošanu Jūrmalas mēra vēlēšanās un kādi ir bijuši šīs personas motīvi, sarunā ar Jāni Krēvicu LTV 1 raidījumā «100. pants» sacīja bijušais Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle.

Viņš uzskata, ka kādam noteikti šādas informācijas nākšana gaismā ir bijusi izdevīga, tāpēc tā arī izpausta, turklāt Šķēle notiekošo uztver kā priekšvēlēšanu kampaņu, kuru izraisījis politiskās reklāmas aizliegums 90 dienas pirms 9. Saeimas vēlēšanām.

«Krēvica kungs, jūs vadāt kampaņu jau trīs dienas. Sakiet, kas ir jūsu klients?» jautāja Šķēle.

Šķēle visai atturīgi izteicās par to, kādai jābūt Šlesera rīcībai sakarā ar šo skandālu, un nevēlējās konkrēti atbildēt uz jautājumu, vai satiksmes ministram būtu jāatkāpjas no amata.

«Šlesera demisija — tas ir ētikas jautājums. Cik es zinu, pret Šleseru agrāk nav bijusi ierosināta neviena krimināllieta un arī joprojām nav. Man nav faktu, lai es varētu izvērtēt Šlesera rīcību,» skaidroja Šķēle.

Viņš noliedza jebkādu saistību ar Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas lietu un apgalvoja, ka sarunas ir pārprastas, viņa teiktos vārdus var izprast dažādi. ««De facto» sarunas nav īstas, tās ir tulkotas un ierunātas,» sacīja Šķēle.

Viņš arī uzsvēra, ka viņam kā partijas ierindas biedram ir tiesības sazvanīties ar cilvēkiem, ar kuriem uzskata par vajadzību, un LTV 1 atšifrēto telefonsarunu skaidro ar apstākli, ka, lai arī viņš jau trīs gadus nav ne amatpersona, ne TP līderis, viņam joprojām daudzi zvana un konsultējas par visdažādākajiem jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu