Gājiena atbalstītājiem draudējuši radikālie grupējumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Seksuālo minoritāšu gājiena rīkotāju atbalstītāji saņēmuši draudus no radikāliem grupējumiem, tādēļ ieviestas pārmaiņas Draudzības dienas pasākumos. Draudzības diena atklāta trešdien, un tajā tiek piedāvāta plaša programma, kas ietver politiskās un sabiedriskās diskusijas, filmu festivālu un dažādas izklaides.

Kā norādīja lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» valdes locekle Linda Freimane, draudus saņēmusi viesnīca «Hotel de Rome», kurā bija paredzēts atklāt informācijas centru, kas darbotos līdz pat svētdienai, 23.jūlijam, un kurā būtu iespējams iegūt informāciju par pasākumiem Draudzības dienas laikā. Tā kā viesnīcai izteikti draudi, tā atteikusies no telpu piedāvājuma. Informācijas centrs tagad darbosies viesnīcā «Reval Hotel Latvia».

Draudus saņēmis arī tā saucamais «praida» kuģītis, kas paredzēts kā alternatīvs variants, ja seksuālo minoritāšu gājiens tiks aizliegts.

Kā iepriekš norādīja Latvijas geju un lesbiešu organizācijas «ILGA Latvija» izpilddirektors Imants Kozlovskis - ja seksuālo minoritāšu gājiens tiks aizliegts, tā vietā paredzēts brauciens ar kuģīti. Freimane norādīja, ka gājiena rīkotāji draudus neesot saņēmuši.

«Hotel de Rome» ģenerāldirektors Dāniels Jāns atteicās sniegt jebkādus komentārus par to, ka viesnīcai varētu būt izteikti draudi. Viņa sekretāre Una Bilmane atzina, ka viesnīca atteicās sponsorēt preses konferenci, jo nevar garantēt dalībnieku drošībai nepieciešamo apsardzi.

Kuģīša «Vecrīga» administrators Konstantīns Mojesejenoks teica, ka pasākums uz tā atcelts, jo gājiena rīkotāji laikus neiemaksāja ķīlas naudu. Nebija arī skaidri zināms, vai pasākums uz kuģīša notiks, tādēļ nedēļas nogalē plānoti citi pasākumi uz kuģīša. Kuģīša pārstāvis noliedza, ka būtu saņemti draudi saistībā ar «Rīgas praidu 2006».

«Reval Hotel Latvia» pārdošanas un mārketinga direktors Artūrs Stikuts teica, ka viesnīca nekādus draudus saistībā ar Draudzības dienas pasākumu norisi nav saņēmusi. Viņš norādīja, ka «Reval Hotel Latvia» organizatoriem tikai izīrējusi telpas un papildu apsardzi negrasās organizēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu