Prezidente: ANO balsojums jāvērtē reālistiski

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ANO Drošības padomes ceturto balsojumu par ģenerālsekretāra amata kandidātiem vērtē reālistiski. Viņa izteica gandarījumu, cik augstu rezultātu izdevies sasniegt Baltijas valstu izvirzītajam un vairāku citu Austrumeiropas valstu atbalstītajam kandidātam ANO ģenerālsekretāra amatam.

Baltijas valstu izvirzītā kandidāte, kas piedalījās trešajā un ceturtajā neformālajā balsojumā, abas reizes ieguva pārliecinošu trešo rezultātu. Prezidente aktualizēja tādus jautājumus, kuriem līdz šim nebija piešķirta liela vieta ANO ģenerālsekretāra ievēlēšanas gaitā, rosinot plašāku diskusiju par ANO kandidātu izvēli atbilstoši to profesionālismam, ne mākslīgai to ierobežošanai atsevišķu reģionu vai dzimumu ietvaros. Tāpat prezidente aizstāvēja nepieciešamību pēc lielāka demokrātiskuma, atvērtības un caurspīdīguma ģenerālsekretāra izvēles procesā.

Vīķe-Freiberga augstu vērtē to, ka izvirzītie principi ir guvuši plašāku atsauksmi arī dažādās pasaules akadēmisko, nevalstisko un plašsaziņas līdzekļu aprindās, jo tas veicina šo principu iesakņošanos pasaules sabiedriski politiskajā apritē un padziļina diskusiju par ANO reformu nepieciešamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu