Prezidente iespējamos koalīcijas modeļus nekomentē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar Tautas partijas (TP) pārstāvjiem otrdien apsprieda labākos jaunās koalīcijas modeļus.

Prezidente savu komentāru izteiks tikai pēc tam, kad būs konsultējusies ar visām 9. Saeimā iekļuvušajām partijām. Visticamāk, arī Ministru prezidenta amata kandidāta vārdu Vīķe-Freiberga nosauks pēc pēdējām konsultācijām par valdības veidošanu. Tās paredzētas 25. oktobrī. Tā pēc tikšanās sacīja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

TP priekšsēdētājs Atis Slakteris žurnālistiem sacīja, ka prezidente sarunā nav norādījusi, kurš politiķis varētu veidot jauno valdību. Slakterim «personīgi nav nekādu šaubu par prezidentes izvēli». Partijas priekšsēdētājs izteicās, ka teorētiski esot iespējams izveidot plašu labēju valdību, taču pastāvot iespēja, ka tā varētu nebūt rīcībspējīga. Iespējams, jaunās koalīcijas kodols — TP, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī Latvijas Pirmās partijas un partijas «Latvijas ceļš» apvienība (LPP/LC) — atkārtoti tiksies ar partijām «Jaunais laiks» un «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu