Saeima akceptē pilnvarojumu valdībai parakstīt Latvijas–Krievijas robežlīgumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ceturtdien Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas paredz pilnvarot valdību parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu. 69 deputāti balsoja par pilnvarojumu valdībai parakstīt robežlīgumu ar Krieviju, bet 26 tautas kalpi neatbalstīja šo pilnvarojumu. Pret balsoja «Jaunā laika» un «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK deputāti, kā arī Visvaldis Lācis un Leopolds Ozoliņš no Zaļo un zemnieku savienības. Par nobalsoja «Saskaņas centrs», LPP/LC, ZZS, TP un PCTVL.

<font size="2"><b>Fotoreportāža: Puskaili cilvēki piketē pie Saeimas</b></font>

Saeima atbalstīja tikai vienu no 13 iesniegtajiem priekšlikumiem. Saeimas deputātu atbalstu guva Saeimas Juridiskās komisijas priekšlikums izslēgt no likuma atsauci uz likuma par starptautiskajiem līgumiem 3. pantu. Tādejādi valdībai būs jāpieņem lēmums par to, kura persona parakstīs līgumu. Pretējā gadījumā likumā būtu jāpilnvaro konkrēta persona.

JL deputāti ierosināja pēc balsojuma par pilnvarojumu parakstīt robežlīgumu nolasīt katra deputāta balsojumu. «Vai jums ir kauns?  Domāju, ka nav. Un tomēr, ja nav kauna kaut ko darīt, tad nevajadzētu būt kaunam to arī darīt zināmu. Tautai jāzina savi varoņi,» sacīja Kārlis Šadurskis (JL). Šis priekšlikums guva vienbalsīgu Saeimas atbalstu, un pēc balsojuma SC pārstāvis Andrejs Klementjevs kāpa tribīnē, lai paziņotu, kādu lēmumu pieņēmis katrs deputāts.

Desmit dienu laikā Valsts prezidentei jāpieņem lēmums par likuma izsludināšanu.

Likumprojekts paredz, pamatojoties uz Latvijas Republikas Augstākās padomes 1991. gada 21. augustā pieņemto Latvijas Republikas konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu», kā arī ievērojot starptautiski atzīto Latvijas Republikas valstisko nepārtrauktību, pilnvarot valdību parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto Latvijas un Krievijas līguma projektu par abu valstu robežu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu