Maizītis tuvākajās dienās sola skaidrību «Emša lietā»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tuvākajās dienās ģenerālprokurors Jānis Maizītis sola skaidrību jautājumā par tiesībsargājošo iestāžu pretenzijām pret Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi (ZZS). To otrdien žurnālistiem sacīja Maizītis.

Viņš atturējās izpaust, vai prokuratūrā konkrēti par kādām Emša darbībām notiek pārbaude vai arī gaidāmie rezultāti būs saistībā ar citu pārbaudi, kurā varētu figurēt Saeimas spīkers. Ģenerālprokurors klusēšot līdz konkrētiem rezultātiem.

Tikpat nerunīgs šajā jautājumā bija arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš (TP), kura vadītajā komisijā Maizītis šodien sniedza informāciju gan par «Emša lietu», gan resorisko pārbaudi prokuratūrā saistībā ar sarunu noklausīšanās skandālu.

Pagājušajā nedēļā prokuratūra Saeimas kancelejai pieprasījusi informāciju par Emša komandējumiem augustā, kas tuvākajā laikā prokuratūrai arī tikšot sniegta, vakar rakstīja laikraksts «Neatkarīgā». Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks attiecies paskaidrot, saistībā ar kuru lietu prokuratūru interesē šīs ziņas, norādot, ka Ģenerālprokuratūra šādas darbības nekomentē.

Informācija Saeimas mājaslapā Saeimas priekšsēdētaja darba kalendārā liecina, ka augustā Emsis bijis divās oficiālās vizītēs Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī trīs dienas bijis Zviedrijā, Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju tikšanās pasākumā, bet trīs dienas pavadījis Baltijas jūras valstu parlamentu konferencē Vācijā.

Arī par to, kad Ģenerālprokuratūra varētu sabiedrību informēt par savu pārbaužu rezultātiem, apstiprinot vai noliedzot baumas par tiesībsargājošo iestāžu gaidāmām pretenzijām pret Emsi, tās pārstāvji runā izvairīgi. Līdz šim minētie termiņi allaž tikuši atlikti. Tikmēr Emsis joprojām apliecina gatavību nepieciešamības gadījumā atstāt amatu, taču bez pamata viņš to nedarīšot. Tad būtu radīts precedents, ka jebkuras amatpersonas demisiju var prasīt uz baumu pamata vien, savukārt tas pavērtu ceļu, lai viegli atbrīvotos no jebkura nevēlama cilvēka, raksta «Neatkarīgā».

Tomēr politisko procesu analītiķu vērojumi liek domāt, ka Emsis, visticamāk, atkāpsies, vēsta laikraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu