Putnu drošībai Vairogu pārvada trokšņu sienas pārklās ar režģi (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai novērstu putnu bojāeju uz Vairogu satiksmes pārvada, tuvāko divu nedēļu laikā uz tā uzstādītās caurspīdīgās trokšņu sienas tiks apklātas ar melnu celtniecības režģi.

Celtniecības siets padarīs trokšņu sienas necaurredzamas, un tādējādi tiks novērsta putnu bojāeja, tajās ietriecoties. Šis siets ir arī pietiekami smalks, lai putni tajā nesapītos. Šādu risinājumu par piemērotu atzinuši arī Latvijas Ornitologu biedrības pārstāvji

Celtniecības tīklu uz trokšņu sienām varētu atstāt līdz pavasarim, kad putni atgriežas no migrācijas, savukārt pavasarī iecerēts caurspīdīgās sienas no abām pusēm aplīmēt ar plēvi.

Iepazīstoties ar situāciju uz Vairogu satiksmes pārvada, uzdots Satiksmes departamentam rast piemērotākos vizuālos risinājumus trokšņa sienu aplīmēšanai.

Jau ziņots, ka, šā gada jūlijā un augustā apsekojot Gustava Zemgala gatves Vairogu pārvada posmus gan uz, gan zem tilta, kas iet caur priežu mežu pie Gaujas ielas un Varoņu ielas, tika atrasti 46 pret stikla sienām nositušos putnu līķi no 18 putnu sugām. Starp bojāgājušajiem putniem bija dižraibais dzenis, melnais meža strazds, lauku zvirbulis, dziedātājstrazds, zilzīlīte, lakstīgala un citi.

Patlaban uz satiksmes pārvada pār Meža prospektu, tāpat kā citur Eiropā, uz prettrokšņu ekrāniem ir uzlīmēti bīstamo putnu silueti. Apsekošanas laikā kā vienu no iespējamajiem variantiem šodien speciālisti pārrunāja uz stiklotajām virsmām rūpnieciski iestrādāt melnas līnijas. Pēc ornitologu ieteikumiem, šādas līnijas būtu labāk pamanāmas gan lielākiem, gan mazākiem putniem, taču arī šis variants nav pilnīgi drošs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu