«Valdes sanāksmes» — kā tās padarīt efektīvākas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» izdevusi Patrika Dana (Patrick Dunne) grāmatu «Valdes sanāksmes» — kā tās padarīt efektīvākas, portālu «Apollo» Līga Skromane, izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests».

Kādai vajadzētu būt valdes apspriežu telpai, kad un kādu informāciju izsniegt sanāksmēs, kas ir tās lietas, ko vajadzētu apspriest pirms sanāksmes, kas jāiekļauj darba kārtībā — uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes sniedz grupu komunikāciju eksperts Patriks Dans. Grāmatas autors skaidro valdes priekšsēdētāja, izpilddirektora un finanšu direktora lomu, iedziļinās valdes nesaskaņu risināšanā un palīdz novērtēt valdes sastāvu un tā darbības efektivitāti.

«Tātad — kāds ir valdes uzdevums? Jūs droši vien gribētu saņemt pavisam vienkāršu atbildi uz šo jautājumu, taču tādas nav. Daudziem šķiet, ka valdes sanāksmju uzdevums ir vienkārši pārskatīt procedūru formalitātes, lai tās atbilstu uzņēmuma statūtiem un citiem noteikumiem. Tādējādi tas ir diezgan apnicīgs process, ko gribas pēc iespējas ātrāk pabeigt un ko vada priekšsēdētājs, slavinot sevi ar vārdiem: «Mūsu valdes sanāksmes nekad nenotiek ilgāk par pusstundu. [..]» valdes funkcijas būtību grāmatā aizsāk skaidrot Patriks Dans.

Patriks Dans ir pasaules līdera privāto akciju un riska kapitāla jautājumos, uzņēmuma «3i» grupu komunikāciju direktors. Viņš ir Krenfīldas Menedžmenta skolas (Cranfield School of Management) viesprofesors un jaunatnes organizācijas «Leap Confornting Conflict» uzticības persona.

www.lid.lv

Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» jau 15 gadus specializējas profesionālas un kvalitatīvas informācijas un literatūras izdošanā profesionāļiem, vadītājiem un uzņēmējiem. Izdevniecība izdod Latvijas autoru un latviski tulkotas biznesa un profesionālās grāmatas, kas atzītas visā pasaulē, kā arī atbilst Latvijā aktuālām norisēm. Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» ir sadarbības partneris tādām pazīstamām izdevniecībām kā «Harvard Business School Press» (ASV), «Kogan Page» (Lielbritānija) u. c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu