Pensionāri joprojām gaida ieturētās pensijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Ar pensiju ieturēšanu pensionāriem, kuri jūlijā skaitījās strādājoši, valstij veicās daudz raitāk nekā tagad, atmaksājot nepamatoti ieturēto pensijas daļu, ceturtdien vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Vismaz 30 000 pensionāru jūlijā pensija tika «apcirpta» par 70%, lai gan viņi vairs reāli nebija strādājošo rindās. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) sola, ka līdz augusta beigām visi pensionāri, kuriem netaisnīgi ieturēta lielākā daļa pensijas, būs saņēmuši to atpakaļ, norāda «Neatkarīgā».

Apmēram puse no vairāk nekā 70 000 strādājošo pensionāru līdz ar jaunā likuma par pensiju un pabalstu izmaksu līdz 2012. gada beigām stāšanos spēkā, kas būtiski ierobežo pensijas tieši strādājošajiem pensionāriem, nolēma uzrakstīt atlūgumu un tieši ar 1. jūliju pārtraukt darba attiecības, lai saņemtu pilnu pensiju.

Tomēr, tā kā datu apmaiņas sistēma ir visai komplicēta (VSAA gaida datus no Valsts ieņēmumu dienesta, kas savukārt tos saņem no darba devējiem, un tas prasa ievērojamu laiku), lielākoties visiem šiem pensionāriem pensija tika samazināta. Pensionāriem pašiem nebija iespēju iet uz VSAA un apliecināt, ka viņi vairs nav darba attiecībās, jo VSAA var izmantot tikai oficiālo Valsts ieņēmumu dienesta informāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu