Maizītis: prokuroru vidū ir tāds pats noskaņojums kā sabiedrībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Prokuroru vidū patlaban noskaņojums ir tieši tāds pats, kāds valda visā sabiedrībā — neziņa par nākotni, par atalgojumu turpmāk.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis ceturtdien Augstākās tiesas plēnumā sacīja, ka jebkādas problēmas valstī, kas saistītas ar atalgojuma apmēru, nedrīkst graut Satversmē noteikto varas dalīšanas principu. «Protams, kam ir nauda, tam ir spēks. Taču ekonomiskā krīze nav pamats, lai grautu tiesu varu,» viņš norādīja.

Maizītis nevēlējās plaši diskutēt par jautājumu, kas skar tiesnešu atalgojuma aprēķināšanu, iekļaujot to vienotā valsts pārvaldes atalgojumu sistēmā. Lai gan viņš nav parakstījies par valdības slēgtajā sēdē lemto jautājumu neizpaušanu, viņš respektē to slepenību.

Vienlaikus ģenerālprokurors atzina, ka premjeram un Valsts prezidentam «jāsaņem lielāka alga», taču nevarot aizmirst par to, ka «tiesneši lemj cilvēku likteņus».

Prokuroru un tiesnešu vidū korupcijas riski noteikti pieaugs, ja to atalgojums vēl tiks mazināts. «Prokuratūrā valda tāds pats noskaņojums, kāds tas ir visā sabiedrībā. Korupcijas riski noteikti var pieaugt. Tāda ir mana pārliecība,» pavēstīja Maizītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu