Liepnieks domā, ka Šķēle tēmē uz prezidenta krēslu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle, iespējams, atgriezies aktīvajā politikā ne tik daudz, lai «ievilktu» savu partiju nākamajā Saeimā, bet ar nodomu ieņemt Valsts prezidenta amatu.

Šādu hipotēzi intervijā aģentūrai BNS izvirzīja bijušais TP tēla veidotājs Jurģis Liepnieks.

Lūgts vērtēt Šķēles lēmumu atkal atgriezties aktīvajā politikā, Liepnieks norādīja, ka no pašreiz pieejamās informācijas ir grūti spriest, vai TP «tēvs» tiešām ar savu klātbūtni nolēmis ar dažiem procentiem pāri noteiktajai barjerai ievilkt partiju Saeimā vai tomēr cierē uz augstākiem amatiem.

«Vēl jau nekāds gājiens īsti nav mums redzams. Mēs jau nezinām, kas šis ir par gājienu. No polittehnologu viedokļa, mums faktiski interesants ir tikai viens jautājums, proti, vai ir kaut kas kopīgs starp to, ka [advokāts Andris] Grūtupa kungs un citi kungi aģitē par tautas vēlētu prezidentu un konstitucionālās iekārtas maiņu, un šo Šķēles kunga pieteikšanos politikā,» bijušais Šķēles līdzgaitnieks dalījās pārdomās.

«Mēs nezinām pašlaik, vai Šķēles kungs grib cīnīties par to, vai TP dabūs četrus vai sešus procentus nākamajās vēlēšanās. Vai arī Šķēles kungs grib cīnīties par to, ka viņš būs viens no diviem vai trim reāliem prezidenta amata kandidātiem. Tā ir principiāla atšķirība, vai mēs runājam par partiju sacensību vai prezidentu sacensību,» skaidroja Liepnieks.

Viņaprāt, ja ekspremjers tiešām izvēlējies vienkārši «ievilkt» savu partiju parlamentā, viņa izredzes ir sliktas.

«Partiju sacensībā Šķēles kungam izredzes ir ļoti bēdīgas. Savukārt prezidenta sacensībā viņam jau ir nopietnas izredzes — ļoti nopietnas, reālas izredzes. Īpaši, ja viņš ir tādai cīņai gatavs ātrāk nekā visi citi,» polittehnologs prognozēja.

«No polittehnoloģiju viedokļa, šādi jautājumi ir interesanti, un citu mēs arī neko nezinām — mēs nezinām, kādu politiku Šķēles kungs taisās piedāvāt. Mēs neko nezinām, kas ir viņa ideja par valsti, ekonomiku, politiku. Pēdējais, ko mēs par viņu zinām, ka laikam augustā bija TP konference, tur Šķēles kungam bija kaut kādi «desmit punkti»,» Liepnieks vēl piebilda, vienlaikus gan uzsverot, ka pagaidām tie visi vēl ir tikai minējumi, jo pieejamās informācijas ir pārāk maz.

«Ja Šķēles kungs taisās sākt tieši vai netieši šo valsts iekārtas maiņu, tā ir viena spēle, kas šajā brīdī ir pat ļoti iespējama, jo principā sabiedrība to varētu atbalstīt. Sabiedrībā tam noteikti jūtams kaut kāds atbalsts,» viņš vēl pastāstīja, šo sabiedrībā vērojamo noskaņojumu skaidrojot: lai arī strauji tuvojas vēlēšanas, «nekas tāds, kas raisītu iedvesmu cilvēkos un ticību, ka kaut kas te būtu iespējams labāks, nav redzams».

Šķēles padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Romāns Meļņiks portālam «Apollo» komentēja, ka Šķēle pašlaik vēlas, lai Latvija pēc iespējas ātrāk izkļūtu no krīzes, un jautājums par kādu amatu ieņemšanu ir sekundārs.

«Šeit nav runas par krēsliem, šeit ir runa par lietām, kas ir daudz svarīgākas,» uzsvēra Šķēles pārstāvis, piebilstot, ka pašlaik nav aktuāli, kurš kuru krēslu ieņems.

Turklāt Šķēle patlaban ir pietiekami aizņemts biznesā, lai domātu par kādiem goda krēsliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu