Sociologs: Šķēle atgriezās, lai nezaudētu politisko ietekmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kamēr Tautas partijas biedri priecājas par Andra Šķēles atgriešanos aktīvajā politikā, jo cer, ka viņš partiju izvedīs no krīzes, Šķēle politikā izlēmis atgriezties, lai nezaudētu savu politisko ietekmi.

Tā uzskata sociologs, «Latvijas faktu» direktors Aigars Freimanis.

Viņš intervijā laikrakstam «Čas» atklāj, ka politiskās ietekmes zaudēšana var uz Šķēli atstāt negatīvu ietekmi. Viņaprāt, pazaudējot politisko ietekmi, Šķēle var pazaudēt arī savu biznesu. Taču, lai tas nenotiktu, viņam politikā jāspēlē aktīva loma.

Freimanis arī ir pārliecināts, ka Šķēles atgriešanās partijai būs kā otras elpas iegūšana un daļa elektorāta par partiju balsos tikai tāpēc, ka tajā atgriezies Šķēle.

Lai gan Šķēle paudis gatavību kļūt par premjerministru, Freimanis uzskata, ka šis paziņojums esot palaists «iekšējam tirgum» — partijas biedriem, kas savā ziņā arī varētu būt Šķēles konkurenti nākamajās vēlēšanās.

Šķēle par atgriešanos politikā paziņoja oktobra sākumā. Tomēr atgriežoties viņš uzsvēra: ja kāds domā, ka atnāks Šķēle un viss nokārtosies, tā gan nebūs.

Savukārt bijušais Tautas partijas priekšsēdētājs un ekspremjers Aigars Kalvītis uzsvēra, ka Šķēli atgriezties politikā mudinājušas rūpes par valsti.

Sarunā ar aģentūru BNS Kalvītis norādīja, ka Šķēli atgriezties politikā, pirmkārt, mudinājušas rūpes par valstī notiekošo, otrkārt, Tautas partijas neveiksmes, bet, treškārt, politiķa personīgās rakstura īpašības un no tā izrietošā vēlme pieņemt jaunus izaicinājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu