Politologs: Šķēle un Lembergs valsti nesakārtos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Tie, kas tagad, skatoties uz Andri Šķēli, [Aivaru] Lembergu vai uz kādu citu, saka: lūk, būs saimnieks un nu sakārtos valsti… Tās ir muļķības!» šādu pārliecību intervijā oficiālajam laikrakstam «Latvijas Vēstnesis» pauž Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds.

Viņš uzskata: lai sakārtotu valsti, jābūt stipriem politiķiem, taču Latvija šajā ziņā ir diezgan nabadzīga, «kas mums ar nožēlu un kaunu jāatzīst». «Politikā mēs esam viduvējību valsts, mums trūkst spilgtu līderu — tādu kā savulaik Lennarts Meri Igaunijā. Vēl viens paradoksāls piemērs, kas Latvijā nebūtu iespējams, Brazauskis Lietuvā — bija kompartijas sekretārs, pēc tam kļuva par Lietuvas prezidentu, un es nedomāju, ka viņš bija sliktākais Lietuvas prezidents,» klāsta dekāns.

Turklāt viņš ļoti skeptiski raugās uz aicinājumu pēc «stingras rokas», jo Latvijā jāceļ pārvaldes un politikas kvalitāte.

Pēc Rozenvalda domām, ja godīguma kritēriji un vērtības tiek pakļautas tam, ka kāds politiķis ir šiverīgs zēns, neizbēgami no tā būs zaudējumi. Šeit viņš min piemēru ar Šķēli un Lembergu, kur daļai iedzīvotāju ir pārliecība: tas nekas, ka nav īsti tīras rokas, galvenais, ka ir labs saimnieks.

«Un, godīgi sakot, izņemot šos ne visai tīras reputācijas cilvēkus, es pašreiz Latvijā neredzu citus, sabiedrībā zināmus līderus, kas mūs izvedīs saulītē,» spriež Rozenvalds.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu