Šķēle liek vienlīdzības zīmi starp TP un Latvijā notiekošo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle jūtas atbildīgs ne vien par to, kas ir noticis ar viņa partiju, bet arī par to, kāda ir Latvija. Uzrunā 12. Tautas partijas kongresā Šķēle atzina, ka jūtas atbildīgs par viedokli, kurā ir sāpe par Latviju.

«Par depresīvu, demoralizētu, nemotivētu un sašķeltu nāciju. Mēs visi esam šīs nācijas ierindas biedri. Mūsu katra atsevišķā sāpe veido visas Latvijas sāpi,» sacīja Šķēle.

Tāpēc viņš liek vienības zīmi starp to, kas ir noticis ar viņa dibināto partiju un kas noticis ar visu Latviju

«TP ir sabiedrības mazais kolektīvs, līdzīgi skolas klasei, ģimenei vai korim. Ja tuvākajā apkārtnē, ģimenē vai darbā, starp mums valda apjukums, nīgrums un neticība, mēs neko nespējam dot ne tikai sev, bet arī sabiedrībai. Bet ja mēs sapurināmies un iedrošinot uzsitam viens otram uz pleca, mēs ne tikai spējam vairāk paveikt paši, mēs varam vairāk dot ari citiem. Un tieši to no mums tauta gaida,» sacīja politiķis.

Tā viņš saprot ierindas biedra atbildību un to ir gatavs uzņemties. Viņš arī savas partijas biedrus aicināja uzņemties atbildību par valsti.

«Es piekrītu tiem, kas saka, ja Tautas partija būs stipra, darbīga un izlēmīga, tad arī Latvija tiks vaļā no kalpa sindroma, no gaušanās un politiskās impotences. Tātad, ja Tautas partija spēs, tad arī Latvija varēs,» teica Šķēle.

Viņš uzsver, ka Latvijas nācija ir atkal jāmobilizē jaunam darba cēlienam. Bet cilvēkus var motivēt darbam, ja tie redz tam jēgu. Jēgu dzīvot Latvijā, strādāt, maksāt nodokļus, laist bērnus pasaulē, krāt pensijai un arī saviem mazbērniem.

«Kad tam zūd jēga, tad zūd vēlme sevi šeit pilnveidot un attīstīt. Tad bezcerība un izmisums kļūst par ikdienas pavadoņiem. Brauc prom no Latvijas vairs ne peļņā, bet aizbrauc ar visu ģimeni,» teica TP tēvs.

Savukārt morālā atbildība par pašreizējo sabiedrības emocionālo stāvokli viņaprāt ir jāuzņemas politiķiem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu