Aktivizējušies ciparu TV ieviešanas krāpnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Līdz ar virszemes televīzijas (TV) ieviešanas procesu aktivizējušies krāpnieki, kas iedzīvotājiem piedāvā iegādāties ierīces, kuras it kā paredzētas ciparu televīzijas uztveršanai. Tā ceturtdien raksta «Neatkarīgā».

«Kādu vakaru pie manis ieradās kāds tehniķis, kurš uzdevās par «Viasat» darbinieku, un, pamatojoties uz faktu, ka no nākamās nedēļas jau tiks atslēgta analogā televīzija un ka neko nevarēs redzēt, piedāvāja par 15 latiem iegādāties «slēdzi», kas esot īpaša ierīce televizoram. Piedāvāja kaut kādu papīru, bet ne čeku vai līgumu,» laikrakstam stāstīja pensionāre Anna no Ķengaraga.

Virszemes TV ieviesēja uzņēmuma «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča norāda, ka krāpnieki ir bijuši visos laikos.

«Mēs aicinām iedzīvotājus uzmanīties un pārliecināties gan par pārdevēja identitāti, gan par pašu preci, pirms viņi kaut ko pērk. «Lattelecom» aģentus var viegli pazīt pēc sarkaniem formastērpiem, uz kuriem ir uzņēmuma atribūtika, turklāt katram darbiniekam ir arī identifikācijas karte, par kuras esamību vajag pārliecināties. Svarīgi zināt, ka «Lattelecom» darbinieki nestaigā apkārt, tirgojot dekoderus. Pie aģentiem iespējams noformēt pasūtījumu un dekoderu vēlāk piegādā, taču, ja kāds vienkārši tāpat no rokas piedāvā iegādāties melnu kastīti, iesakām uzmanīties,» uzsver Gabriloviča.

Savukārt satelīttelevīzijas «Viasat Latvija» vadītājs Valts Ermansons atzīst, ka līdz šim kompānijai nācies saskarties ar dažādiem krāpnieciskiem gadījumiem. 

Arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs norāda, ka konkrētās darbības uzskatāmas par krāpnieciskām, tādējādi apkrāptajam iedzīvotājam būtu jāvēršas policijā. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs vēl nav saņēmis no patērētājiem sūdzības, ka uzdarbojas šādi viltvārži un mēģina nopelnīt uz iedzīvotāju uzticēšanās rēķina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu