Koalīcijā jaušama pozitīva attieksme pret Maizīša kandidēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai gan ne visas valdošās koalīcijas partijas atklāti pasaka, ka noteikti atbalstīs ģenerālprokurora Jāņa Maižīša atkārtotu kandidēšanu uz šo amatu, tomēr ir jaušama pozitīva attieksme. Neviena no partijām portālam «Apollo» atklātu nepatiku pret ģenerālprokuroru nepauda.

Tautas partijas frakcijas pārstāvis Vents Armands Krauklis norāda, ka partijai pret Maizīti nav nekādu iebildumu tomēr, lai izteiktu kādus spriedumus, korektāk būtu pagaidīt, kad Augstākās tiesas priekšsēdētājs oficiāli izvirzīs kandidatūru šim amatam.

«Frakcijā vēl šis jautājums nav apspriests, taču frakcijas noskaņojums ir zināms un balsojumā nekādām problēmām nevajadzētu būt,» sacīja deputāts.

«Jaunā laika» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis informēja, ka šis jautājums frakcijā jau ir apspriests un jau partija jau publiski ir paziņojusi, ka Maizīti atbalstīs, jo pēc partijas domām, viņš ir visatbilstošākais kandidāts šim amatam. «Mēs ticam, ka viņu atkārtoti ievēlēs šajā amatā,» uzsvēra Zaķis.

Jautāts, kā prognozē, vai koalīcijā šajā jautājumā būs vienprātība, viņš atzina, ka aizkulisēs jau sākusies zināma rosība , tomēr balsojums varētu nebūt tik viendabīgs, kā gribētos, tajā skaitā arī no koalīcijas puses.

Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis gan bija lakonisks- frakcijā šis jautājums nav apspriests, taču tiks runāts par to.

Partijas «Pilsoniskā savienība» pārstāve Ilma Čepāne pauda savu personīgo viedokli – viņa maizīti noteikti atbalstīs. Taču partijai ceturtdienas vakarā gaidāma valdes sēde, kurā noteikti šo jautājumu skatīs. Tomēr viņa atgādināja, ka viss atkarīgs no tā, ko izlems Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Opozīcijā esošās partijas LPP/LC frakcijas vadītājs Andris Bērziņš atzina, ka partijā pagaidām šis jautājums vēl nav apspriests, taču politiķi to noteikti darīs. «Nedomāju, ka kaut kas varētu traucēt nolemt viņu atbalstīt šajā amatā,» piebilda Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka Maizītis ir ļoti līdzsvarots cilvēks, lai gan dažkārt šī līdzsvarotība viņam nedaudz traucē, jo sabiedrība gaida asākus un dramatiskākus pavērsienus. «Taču līdzsvarotam cilvēkam prokuratūrā ir jāstrādā,» noteica Bērziņš.

Portālam «Apollo» pagaidām nav izdevies sazināties ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK.

ģenerālprokurors Jānis Maizītis ceturtdienas rītā paziņoja, ka, ja Augstākās tiesas priekšsēdētājs viņu uzrunās, viņš ir gatavs atkārtoti kandidēt ģenerālprokurora amatam

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu