Eksprezidente: Maizītis ir politiski pilnībā neitrāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga augsti vērtē līdzšinējo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, tādēļ pauž pārliecību, ka viņam darbs jāturpina arī trešo termiņu.

«Viena lieta, ko Maizīša kungam nevar pārmest, tas ir politiskā angažētība. Viņš tik tiešām ir politiski pilnībā neitrāls. Man ir nācies kā prezidentei septiņu gadu garumā ar viņu strādāt un es varu apliecināt, ka tas ir cilvēks, kas nevadās no politiskiem apsvērumiem. Otrkārt, viņš ir profesionāls savā darbībā – tātad savu rīcību viņš virza un arī visu iestādi, ko vada pēc visām savām spējām un augstākās sirdsapziņas tādai, kādai viņai jābūt,» TV3 raidījumam «Nekā personīga» sacīja eksprezidente.

Lai to nepieļautu, Vīķe-Freiberga raidījumā nāk klajā ar iniciatīvu ģenerālprokuroru izraudzīties atklātā balsojumā.

«Mana vēlme būtu, ka, ņemot vērā šī jautājuma jūtīgumu, ka Saeima varētu ļoti cēli izlemt to darīt atklāta balsojuma veidā. Ņemot vērā, ka tuvojas vēlēšanas, tas būtu viens veids, kā parādīt tautai, kur katrs stāv,» – tā eksprezidente.

Ja deputāti piekristu Vīķes-Freibergas priekšlikumam un atteiktos no aizklātā balsojuma formas, tas nozīmētu, ka vispirms jāgroza Saeimas Kārtības rullis, nosakot, ka balsojumam par ģenerālprokuroru jānotiek atklāti.

Maizītis trešoreiz vēlas kļūt par ģenerālprokuroru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu