«Vienotība»: Maizīša ievēlēšana dos ticību tiesiskumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Politisko partiju «Jaunais laiks» (JL), «Pilsoniskā savienība» (PS) un «Sabiedrība citai politikai» (SCP) veidotā apvienība «Vienotība» uzskata, ka pašreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša apstiprināšana amatā uz trešo termiņu būs nozīmīgs solis tiesiskuma stiprināšanā un sabiedrības uzticības atjaunošanā.

«Vienotība» atzinīgi vērtē Maizīša paveikto, tostarp, ļoti nozīmīgu un apjomīgu apsūdzības procesu virzīšanā. Maizīša apstiprināšana ģenerālprokurora amatā uz trešo pilnvaru termiņu spēs nodrošināt arī turpmāku Ģenerālprokuratūras kā neatkarīgas, tiesiskas un sabiedrībā cienītas iestādes darbu.

«Maizīša vadībā iesākusi daudzu nozīmīgu lietu skatīšanu, kas valsts un sabiedrības interesēs jāturpina. Turklāt, ģenerālprokuroram kā vienai no centrālajām amatpersonām Latvijas tiesību aizsardzības sistēmā ir ievērojama loma tiesiskuma nodrošināšanā, kas ir jo īpaši svarīgi laikā, kad sabiedrībā valda neuzticība valsts varai. Maizīša ievēlēšana amatā būs mūsu valsts tiesiskuma pārbaude,» uzskata JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL).

«Maizītis jau vairāku gadu garumā ir pierādījis, ka viņam ir politiski neatkarīga un godīga ģenerālprokurora reputācija. Viņš ir augsti kvalificēts jurists, kura profesionalitāte un neietekmējamība ir garantija tam, ka noziedznieki, neatkarīgi no sava amata, politiskās un ekonomiskās ietekmes, tiks saukti pie likumā paredzētās atbildības,» norāda PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis (PS).

Savukārt SCP ģenerālsekretārs Aleksejs Loskutovs uzsver: «Tiesiskuma nostiprināšanai ir nozīmīga Maizīša kunga autoritāte gan varas iestādēs, gan tiesību aizsardzības un drošības iestādēs.»

Tāpat PS un JL Saeimas frakciju deputāti Saeimā iesnieguši grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredz, ka turpmāk Saeima ģenerālprokuroru ievēl un atbrīvo no amata, balsojot atklāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu