Lidostai izsniedz gultas, matračus, spilvenus. Situācija — nepieredzēta un mokoša

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saņemot lidostas lūgumu palīdzēt, Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests pirmdien vakarā no valsts medicīniskajām rezervēm izsniedzis lidostai «Rīga» nepieciešamo inventāru - gultas, matračus, spilvenus un citas lietas, lai lidostā varētu nodrošināt to pasažieru izmitināšanu, kas lidostas tranzīta zonā gaida lidmašīnu reisu atjaunošanu un kādu iemeslu dēļ nevar būt nodrošināti ar naktsmītnēm ārpus lidostas teritorijas.

Par to portālam «Apollo» pavēstīja NMP dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics.

Jau vēstīts, ka ne vien Rīgas lidostā, bet arī lielākajā daļā Eiropas valstu lidostu jau vairākas dienas ir atcelti lidmašīnu reisi pēc Īslandes vulkāna izvirduma, kura rezultātā Eiropas un arī Latvijas debesis klāj izvirdušā vulkāna pelnu daļiņas. Atcelto reisu dēļ lidostās ilgāku laiku nākas pavadīt arī cilvēkiem, kuri ir bez valstu vīzām tranzītā no vienas valsts uz otru.

Šics uzsver: «Diemžēl situācija, kāda izveidojusies lidostās saistībā ar vulkāna izvirduma radītajā sekām ir nepieredzēta un cilvēkus mokoša. Uz Rīgas lidostas Drošības un glābšanas dienesta vadītāja Gunta Baloža lūgumu atbilstoši sadarbības algoritmiem reaģējām nekavējoties. Saņemot ministres Lindas Mūrnieces (JL) atļauju no valsts medicīniskajām rezervēm, kas domātas tam, lai ārkārtas situācijās izveidotu papildus gultas slimnīcās slimnieku aprūpei, lidostā tur šobrīd «iesprostotiem» cilvēkiem nogādāts nepieciešamais papildus gultu daudzums un nodrošināts viss vajadzīgais gulēšanai. Šī situācija no visiem dienestiem prasa ātru un precīzu rīcību – ja cilvēks ir nonācis nelaimē, tad ikvienas valsts pienākums ir parūpēties par viņu viesiem. Latvijas valsts ir atbildīga ne tikai par savas valsts iedzīvotājiem, bet arī jebkuras citas valsts pilsoņa veselību un drošību, kas pie mums ir iebraucis, tāpēc visu iesaistīto dienestu  koleģiāla sadarbība šādās situācijās ir ļoti nozīmīga».
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu