Apdrošinātāji sākuši aprēķināt vulkāniskā haosa radīto izmaksu apjomu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Apkopojot informāciju par ceļojumu apdrošināšanas klientiem, kurus ietekmējusi vulkāna izvirduma dēļ paralizētā gaisa satiksme, kopumā apdrošināšanas sabiedrība «Ergo» prognozē ceļojumu atcelšanas zaudējumu atlīdzību izmaksas līdz pat 28 000 eiro, portālam  «Apollo» pavēstīja uzņēmuma attīstības direktore Ingrīda Ķirse.

Lai gan vulkāna izvirdums pieskaitāms dabas stihijai un ir izņēmums, piektdien «Ergo Latvija» nolēma saviem klientiem šajā ārkārtas gadījumā izmaksāt atlīdzības 50% apmērā par atceltu vai pārceltu ceļojumu radītajiem zaudējumiem. Jāņem vērā, ka apdrošināšanas uzņēmums segs lidojumu atcelšanas vai kavēšanās izdevumus un izmaksās atlīdzības 50% apmērā tiem klientiem, kuri apdrošinājušies pret ceļojumu atcelšanas vai pārtraukšanas risku.

Savukārt tiem «Ergo» apdrošināšanas grupas klientiem, kuri iegādājušies ceļojumu apdrošināšanu kopā ar aviobiļeti «airBaltic» mājas lapā, automātiski ir apdrošināta arī ceļojuma atcelšana, kas ietver lidojuma atcelšanas risku. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja «airBaltic» gaisa pārvadātājs atceļ pirmo lidojumu vai lidojumu atpakaļ, apdrošinātie zaudējumi ceļotājiem tiek kompensēti. Šajā gadījumā atlīdzinās zaudējumus, kas saistīti ar alternatīva transporta izmaksām, lai apdrošinātā persona varētu turpināt ceļojumu. Gadījumā, ja apdrošinātā persona objektīvu iemeslu dēļ nevar turpināt ceļojumu, tai tiks atlīdzinātas izmaksas par atgriešanos dzīves vietā. Abos gadījumos apdrošināšana segs izmaksas, kas nepārsniedz 50% no apdrošinātā riska apdrošinājuma summas, saskaņā ar noteikumiem un nosacījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu