CAA: pagaidām nekas neliecina, ka gaisa telpu atkal varētu slēgt

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pagaidām nekas neliecina, ka Latvijas gaisa telpu varētu slēgt atkārtoti, aģentūrai BNS pastāstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Viņš teica, ka Latvijas gaisa telpa no otrdienas pulksten 9 ir atvērta un pagaidām nekas neliecina, ka tas varētu mainīties uz pretējo pusi.

Čerņonoks informēja, ka no Latvijas lielākā daļa avioreisu dodas uz austrumiem, dienvidiem un Stokholmas virzienā. Viņš sacīja, ka no lidmašīnām, kas pārvietojušās pa Latvijas gaisa telpu, nav saņemtas ziņas, ka vulkāna radītais putekļu mākonis rada problēmas.

«Pagaidām neizskatās, ka situācija varētu mainīties. Tieši pretēji, ir laba tendence, ka tas mākonis pārvietojas uz rietumu pusi un mēs paliksim austrumu galā,» klāstīja Čerņonoks.

Latvijas gaisa telpu lidojumiem atvēra otrdien pulksten 9, tā bija slēgta no piektdienas pusnakts.

Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ avioreisi kopš 15.aprīļa ir atcelti ne vien Latvijā, bet arī daudzās citās Eiropas valstīs. Nenotiek arī daudzi starpkontinentālie lidojumi. Eiropas Savienības transporta ministri 19.aprīlī videokonferencē vienojās pieņemt lēmumus par gaisa telpu atvēršanu lidojumiem, ne tikai balstoties uz meteorologu prognozēm, bet arī veicot testa lidojumus katrā valstī, tostarp Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu