Vulkāniskie pelni atkal tuvojas Eiropai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Īslandes vulkāna pelni atkal virzās Eiropas virzienā, - tā ziņo [s:32785], atsaucoties uz britu meteorologu vēstīto. Piektdien atkal pelni var būt virs daudzām valstīm.

Pelnu mākonis piektdienas agrā rītā var atrasties virs Vācijas, Dānijas un Zviedrijas. Tāpat speciālisti prognozē, ka pelni var būt virs Polijas un virzīties Austrumeiropas virzienā.

Vienlaikus britu speciālisti ziņo, ka virs Lielbritānijas vairs neesot vulkānisko pelnu. Līdz Krievijai pelnu mākoņi vairs nenonākšot.

Lai arī lidojumi ir atsākti, putekļu koncentrācija virs Eiropas saglabāsies vēl vairākas nedēļas vai pat mēnešus, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Lai rūpētos par lidojumu drošību, ir ieviestas speciālas procedūras gan pilotiem, gan personālam. «Pēc katra izpildīta lidojuma, pēc katra reisa lidmašīnu pārbauda sertificēts tehniskais personāls. Tādēļ šobrīd mūsu rīcībā nav informācijas, ka kāda lidojuma drošība būtu apdraudēta,» sacīja Vanags.

«Praktiski atjaunojam lidojumus uz visiem galamērķiem, ja vien pēdējā brīdī gaisa telpa netiek slēgta,» norāda Vanags.

«Nemitīgi tiek mainītas lidojumu biļetes uz vēlāku laiku, un atcelto lidojumu dēļ nākam pretī saviem klientiem. Taču vēlos aicināt cilvēkus neizmantot vulkānu kā piesegu, lai bez maksas pārmainītu biļetes,» aicina Vanags. Tāpat patlaban pastāvot iespēja aizlidot uz galamērķi ātrāk, jo daudzos reisos esot brīvas vietas.

Īslandes vulkāna izvirduma un gaisa satiksmes ierobežojumu dēļ liels skaits pasažieru mitinās lidostā «Rīga».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu