PTAC konstatē pirmšķietamu pārkāpumus «Viasat» īstenotajā komercpraksē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir konstatējis normatīvo aktu pirmšķietamu pārkāpumu kompānijas «Viasat» reklāmā un pieprasījis kompānijai sniegt pierādījumus par tajā iekļauto apgalvojumu patiesību, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā «Lattelecom».

Reaģējot uz vairākiem maldināšanas gadījumiem, kuros «Viasat» patērētājiem ir sniedzis nepatiesu un maldinošu informāciju par «Lattelecom» un tā realizēto virszemes TV projektu, «Lattelecom» lūdza Konkurences padomi un Patērētāju tiesību aizsardzības centru izvērtēt «Viasat» Latvijas filiāles veiktās komercprakses atbilstību normatīvajiem aktiem.

Saskaņā ar likumu, komercpraksi uzskata par maldinošu, ja tās ietvaros tiek sniegta nepatiesa informācija vai šī informācija jebkādā veidā var maldināt patērētāju.

«Pēdējo mēnešu laikā vairākkārt esam fiksējuši kliedzošus gadījumus, kuros «Viasat» maldina patērētāju par «Lattelecom» nodrošināto «Virszemes TV» pakalpojumu. «Lattelecom» rīcībā ir vairāki «Viasat» pārstāvju sarunu ieraksti ar potenciālajiem klientiem, kuros nemitīgi izskan konkurentus nomelnojoši un nepatiesi apgalvojumi, kas pārkāpj ētikas un godīgas konkurences principus. Tāpat esam saņēmuši neskaitāmus TV skatītāju zvanus, pēc kuriem secinām ka «Viasat» nomelnojošā un maldinošā informēšanas kampaņa nav tikai dažu «Viasat» pārstāvju pārkāpums, bet gan mērķtiecīga uzņēmuma darbības politika. Esam arī šos materiālus apkopojuši un iesnieguši izvērtēšanai Patērētāju tiesību aizsardzības centrā», norāda «Lattelecom» Juridiskās daļas direktors Anrī Leimanis.

PTAC jau pieprasījis informāciju un paskaidrojumus no «Viasat», lai turpinātu uzsākto komercprakses izvērtēšanu.

 Šobrīd valstī notiek vispārēja pāreja no analogās uz ciparu TV apraidi, ko realizē «Lattelecom». Līdz ar «Lattelecom» «Virszemes TV» ienākšanu tirgū ir saasinājusies konkurence līdzšinējo maksas TV operatoru vidū, un diemžēl tiek izmantoti arī iedzīvotājus maldinoši paņēmieni, lai nezaudētu savas pozīcijas tirgū.

Analogā apraide visā valstī tiks izslēgta jau pēc dažām nedēļām - 1.jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu