Patiesība par viņa «trako» bijušo draudzeni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/ambery/

Randiņu konsultants Mets Tituss, grāmatas «Why Hasn’t He Called?» (McGraw-Hill, 2008) līdzautors, skaidro, kāpēc daudzi vīrieši apgalvo, ka ir satikušies ar vismaz vienu «jukušu» sievieti. Un nākamreiz, kad dzirdēsi šo dramatisko stāstu, tu zināsi, kas notiek patiesībā.

Es gaidīju draugu restorānā, kad kāda skaista sieviete pajautāja, vai drīkst man pievienoties. Viņa apsēdās man blakus un teica: «Tu taču tiešām mani neatceries, vai ne tā, Met?» Viņa izskatījās pazīstama, bet, pirms es paspēju atbildēt, viņa jau teica: «Es esmu Belinda no Filadelfijas.» Hmmm, Belinda (tas nav viņas īstais vārds), kā mana visnenormālākā bijusī draudzene? Es ar acīm noskanēju viņas augumu, meklējot paslēptus ieročus. Ziniet, pat džeki, kuri brauc ar močiem un smejas par filmu Zāģis, grib skriet pie savas mammas, kad satiekas aci pret aci ar psihu bijušo draudzeni.

  • PĒKŠŅAIS ATMIŅAS ZUDUMS

Es domāju, ka septiņu gadu laikā, kas pagājuši kopš mūsu šķiršanās, esmu izdzēsis sliktās atmiņas, bet man sākās pēkšņi pagātnes atmiņu uzliesmojumi. Tajos darbojās Belinda, kura draudēja izlēkt no braucošas mašīnas, ja vien neļaušu viņai noklausīties mana telefona autoatbildētāju. Belinda apvainoja mani romānā ar kolēģi, ar kuru mēdzām kopā ieturēt pusdienas. Un kā gan es varētu aizmirst Belindas izgājienu, kad viņa, novietojusi auto pie manas dzīvesvietas, novēroja mani, ejot uz randiņu ar citu sievieti. Es tiku ierauts atpakaļ realitātē, kad viņa teica: «Met, esmu pārliecināta, ka daudz kas ir mainījies, kopš tu mēdzi slēpt savu telefonu, gulēt ar kolēģēm un sarunāt vairākus randiņus vienā piektdienas vakarā.» Mēs turpinājām apmainīties laipnībām, un es nervozi pasmaidīju.

Kad viņa aizgāja, es sāku kavēties mūsu divus gadus ilgušo attiecību atmiņās. Protams, atcerējos, ka attiecību laikā es patiešām uzrunāju arī citas meitenes. Un, jā, tuvojoties attiecību beigām, man patiešām bija kreisie soļi, jo es izmēģināju potenciālās jaunās draudzenes piektdienas vakaros, tieši pirms došanās pie Belindas. Beidzot man pieleca: bijušās draudzenes «trakums» izpaudās tad, kad es sāku pret viņu drausmīgi izturēties.

  • VAINAS SPĒLES

Ir ļoti grūti to atzīt, bet patiesība ir tāda, ka vairākums vīriešu, kas, stāstot par bijušo draudzeni, lieto jēdzienu «jukusi», dara to, lai parādītu sevi upura lomā, nevis atzītu, kādi nelieši viņi paši ir bijuši iepriekšējās attiecībās. Atrast vainu savā uzvedībā ir ļoti sarežģīti, galvenokārt tāpēc, ka mēs saprotam, ka tas novedīs pie vēl smagākiem secinājumiem par sava rakstura iezīmēm. Ir daudz vieglāk novelt vainu uz otru un sākt meklēt jaunu «īsto» mīlestību. Un, kad mēs tādu patiešām atrodam, «jukušās» bijušās draudzenes ir izdomu tēls, kas palīdz mums iegūt jūsu pilnīgu uzticēšanos.

Uzsverot, kā iepriekšējo attiecību draudzenes mūs ir mocījušas, mēs ceram, ka tu vēlēsies pierādīt, cik lieliska var būt «ideālā» draudzene, un palutināsi mūs, vēlams, ar seksu, kas norauj jumtu.

Ja tavs vīrietis sāk stāstīt par savu bijušo «jukušo» draudzeni, atceries: vairākums sieviešu nesaiet sviestā bez iemesla, un vīrieši no sīkuma bieži uzpūš ziloni. Kad viņš tev saka kaut ko līdzīgu: «Viņa man zvanīja 20 reizes vienas nakts laikā,» patiesībā viņa zvanīja tikai trīs reizes nedēļas laikā, un tas notika pēc tam, kad džeks atzinās mīlestībā un notinās.

Lai iegūtu patiesu informāciju par vīrieša iepriekšējām attiecībām, droši vari ticēt apmēram pusei no tā, ko viņš tev stāsta, un pilnīgi visam, ko tu redzi. Drīzāk pievērs uzmanību tam, kā viņš izturas pret tevi – īpaši tam, vai viņš pietiekami nopietni uztver tavas vajadzības un bažas vai vienkārši atkratās no tā visa. Ja patiesība ir tuvāk pēdējam, tad padomā, vai nebūsi nākamā psihā bijusī draudzene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu