KNAB lūgs tiesu apcietināt Munkevicu un Pīrantu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūgs tiesu piemērot apcietinājumu par kukuļdošanu aizturētajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam un Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Rīgas Centra rajona tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis aģentūrai BNS, gan neprecizējot konkrētus vārdus un lietu, teica, ka tiesā trešdien no KNAB pieteikti divi ierosinājumi par drošības līdzekļa piemērošanu.

Ja KNAB nepārdomās un aizdomās turētos atvedīs, tad tiesas sēdes ceturtdien paredzētas plkst. 11 un 15. Tieši ceturtdien beidzas 48 stundu termiņš, uz cik ilgu laiku personu var aizturēt. Likums noteic, ka par apcietinājumu var lemt tikai tiesa, ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus var izvēlēties pats procesa virzītājs.

Kriminālprocesa likums paredz, ka apcietinājumu var piemērot tikai tad, ja kriminālprocesā iegūtās konkrētās ziņas par faktiem rada pamatotas aizdomas, ka persona ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, par kuru likums paredz brīvības atņemšanu, un cita drošības līdzekļa piemērošana nevar nodrošināt, ka persona neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, netraucēs vai neizvairīsies no pirmstiesas izmeklēšanas.

Jau ziņots, ka šī pati tiesa trešdien apstiprināja visas sešas biroja veiktās kratīšanas, kas izdarītas Jūrmalā. KNAB iesniedzis arī lūgumus par aresta uzlikšanu mantai, un tiesa šos lūgumus akceptēja.

Abu amatpersonu iesniegtās deklarācijas liecina, ka Munkevicam lietošanā vai īpašumā ir 2006.gada izlaiduma automašīna «Renault Laguna» un piekabe.

Munkevicam pieder dzīvojamā māja un zeme Jūrmalā. Šādi nekustamie īpašumi viņam ir arī Jelgavas novadā.

Pīrantam nepieder vai nav lietošanā nekustamie īpašumi un transportlīdzekļi.

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics («Jūrmala - mūsu mājas») un viņa partijas biedrs Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma «Jūrmalas ātrā palīdzība» valdes loceklis Normunds Pīrants otrdien aizturēti aizdomās par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu ceturtdienas domes sēdē labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Iespējams, kukulis piedāvāts partijas «Jaunais laiks» deputātei Ivetai Blauai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu