Jūrmalas domes jaunajai vadībai neprognozē ilgu mūžu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nav pamata domāt, ka jaunievēlētā Jūrmalas vadība amatā būs ilgi, aģentūrai LETA teica politoloģe un Meierovica biedrības valdes locekle Lolita Čigāne.

«Jūrmala valstī ir kā viena liela pulvermuca. Ārkārtīgi lielā koalīcijas nestabilitāte un problēmas Jūrmalai ir bijušas raksturīgas vienmēr, tādēļ nav pamata domāt, ka jaunā domes vadība varētu noturēties ilgāku laiku. Līdzko sākas interešu sadursmes par privātīpašumu vai lielo zemes īpašumu izmantošanu, tā Jūrmalas vadība krīt,» teica Čigāne.

Viņa uzskata, ka arī jaunievēlētais domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks (PS) diemžēl nebūs pasargāts no šādas situācijas.

Sabiedrības par atklātību «Delna» priekšsēdētāja Inese Voika uzsvēra, ka viņu priecējusi jaunievēlētā mēra paustā apņemšanās strādāt atklāti, caurspīdīgi un sadarboties ar sabiedrību. «Es domāju, ka labi lēmumi varētu būt daļa no iemesliem, kādēļ jaunā vadība varētu noturēties ilgāk. Iespējams, ka Jūrmalas domes vadībai līdz šim ilgi amatā nav izdevies palikt, jo ilgstoši vērā ņemtas korumpantu intereses,» sacīja Voika.

Viņa uzsver, ka turēšanās pie vārdiem ir vienīgais veids, kā veidot sabiedrības uzticību. Voika atzīst, ka viņa ir nogurusi skatīties, cik šausmīgi cilvēki mainās un nesaprot, cik daudz viņi paši un sabiedrība iegūtu ilgtermiņā, ja viņi noliktu malā savas intereses.

Kā ziņots, vakar Jūrmalas domes deputāti no mēra amata gāza Raimondu Munkevicu («Jūrmala - mūsu mājas»), kuru vakar tiesa apcietināja kriminālprocesā par kukuļdošanu. Dome nolēma par kūrortpilsētas mēru iecelt jaunās koalīcijas līderi Ražuku. Par Ražuka iecelšanu mēra amatā nobalsoja 11 deputāti, bet pret bija divi domnieki. Kopā nobalsoja 13 deputāti.

Savukārt vakar vēlu vakarā Jūrmalas domes ārkārtas sēdē nolēma par domes priekšsēdētāja vietnieku iecelt skandalozā projekta «Kāpa» attīstītāju Māri Dzenīti.

Kā aģentūru LETA informēja Jūrmalas domē, par Dzenīti nobalsoja astoņi deputāti, bet pret balsoja četri.

Vakar ārkārtas sēdē arī veiktas izmaiņas Jūrmalas pašvaldības nolikumā, nosakot, ka tagad būs tikai viens domes priekšsēdētāja vietnieks - ekonomikas un attīstības jautājumos.

Līdz ar to vicemēra amatus zaudēja Larisa Loskutova un Ilmārs Ančāns («Mūsu zeme»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu