200 000 mājsaimniecību pieejams «Lattelecom» optiskais internets

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Uzņēmuma «Lattelecom» optiskā interneta tīkls šobrīd ir pieejams 200 tūkstošiem Latvijas mājsaimniecību, kas ir aptuveni ceturtā daļa no visām Latvijas mājsaimniecībām, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

Visvairāk mājsaimniecību, kur pieejams optiskais internets, ir Rīga – optika pieejama jau 151 000 dzīvokļu jeb 52% mājsaimniecību. Taču optiskie mikrorajoni veidojas arī citviet Latvijā – Jelgavā optika pieejama 13 400 dzīvokļu, 7250 Daugavpils 3700 Salaspils, 8000 Ventspils, 4500 Valmieras, 8600 Jūrmalas, 3000 Rēzeknes dzīvokļu

Pirmās mājas optiskajam tīklam pieslēgtas Liepājā un optikas ierīkošana tiks īstenot arī citur.

««Lattelecom» optiskā tīkla ieviešana ir veicinājusi vispārējo interneta vides attīstību mūsu valstī – ne velti Latvija ir nokļuvusi populārās pasaules interneta ātruma mērījumu vietnes «speedtest.net» otrajā vietā kā valsts ar otro ātrāko internetu pasaulē. Pasaule ik dienas sper milzu soļus informācijas tehnoloģiju jomā, tādēļ jau šodien arī Latvijas iedzīvotāji ir jānodrošina ar jaudīgu komunikācijas tīklu, kas spēj nodrošināt iedzīvotāju vajadzību pēc kvalitatīva un ātra interneta» skaidro «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Viņa arī piebilst, ka līdz gada beigām «Lattelecom» optiskajam tīklam kopumā varēs pievienoties vismaz 300 000 dzīvokļu iemītnieku visā Latvijā.

Saskaņā ar interneta pētījumu kompānijas «Ookla Net Metrics» interneta ātruma mērījumu vietnē «speedtest.net» publicētajiem jaunākajiem datiem, pasaulē otrs ātrākais internets ir Latvijā.

«Tas ir fantastisks rādītājs, kas apliecina, ka «Lattelecom» ieguldījums superātra optiskā interneta izbūvē jau šodien ir nesis rezultātus,» uzskata Gabriloviča.

«Lattelecom» optiskā interneta lietotāji šobrīd var abonēt 20 Mbit/s, 50 Mbit/s, 100 Mbit/s, 200 Mbit/s un pat 500 Mbit/s ātru interneta pieslēgumu, kas klientam ļauj izvēlēties savām un ģimenes vajadzībām un interneta lietošanas paradumiem piemērotāko pieslēguma veidu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu