«Muzeju nakts» Čaka muzejā: «Latvijas Literatūras gada balvas 2010» finālistu lasījumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

14.maijā no plkst.17 līdz 22.00 norisināsies Latvijas Literatūras gada balvas 2010 finālistu Muzeju nakts lasījumu maratons Čaka muzejā. 

«1188» PASĀKUMU KARTE

Sestdien, 14.maijā sākot no plkst.17.00, Čaka muzejā būs iespēja dzirdēt teju visu Latvijas Literatūras gada balvas 2010 finālistu darbu lasījumus pašu autoru izpildījumā, kas mīsies ar dzejnieka un mūziķa Andra Akmentiņa dziesmu pavadījumu.

Laikā no plkst.17.00 līdz 18.30 dzirdēsiet Jāņa Rokpeļņa un Knuta Skujenieka dzejas lasījumus un arī Ingas Mežaraupes lasījumus no S.Kirkegora darba «Bailes un trīsas».

Savukārt plkst.18.45 sevi pieteiks sievišķīgi spēcīgais Latvijas literatūras četrinieks - Andra Manfelde, Anna Auziņa, Dace Meiere un tulkotāja Māra Poļakova, kas speciāli ieradusies uz lasījumiem no pašreizējās mītnes zemes Izraēlas, lai lasītu fragmentus no S.Klārkas romāna «Džonatans Streindžs un misters Norels».

Vakara noslēgumā no plkst.20.00 līdz 22.00 Liānas Langas dzeja, Silvijas Brices pasaules līmeņu autoru tulkojumu lasījumi un arī debitanta literatūrā - Osvalda Zebra - stāsti. Vienreizēja iespēja klātbūtnē dzirdēt arī Oksfordā dzīvojošā Viļa Lācīša lasījumus no romāna «Stroika ar skatu uz Londonu».

Tiksimies Latvijas autoru tekstos!

PAR BALVU

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā. 2001.gadā tika aizsākta tradīcija ik gadu izvērtēt literāro veikumu un piešķirt balvas literatūrā, kas uzskatāmas par profesionālāko novērtējumu un atzinību izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā.

Latvijas Literatūras gada balva 2010 ir jauns pavērsiens šīs balvas norises vēsturē:
• tās rīkošanā apvienojušās trīs literatūru pārstāvošas organizācijas - Latvijas Rakstnieku savienība, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Literatūras centrs;
• literāros darbus izvērtē četru nomināciju ietvaros - izcilākais oriģinālliteratūras darbs, izcilākais oriģinālliteratūras tulkojums, spilgtākā debija un mūža ieguldījums Latvijas rakstniecībā, tā pārvarot līdzšinējās literāro žanru noteiktās nomināciju robežas, taču izceļot literārās mākslas virsotnes kalendārā gada ietvaros;
• Balvas tiks pasniegtas 20.maijā plkst.18.00. Spīķeru koncertzālē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu