Kristovskis: prezidenta vēlēšanu iznākuma dēļ cietīs Latvijas vārds

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidenta vēlēšanu iznākuma dēļ cietīs Latvijas vārds starptautiskajā sabiedrībā un tās vērtējums Saeimas izvēlei nebūs glaimojošs, aģentūrai LETA atzina ārlietu ministrs, «Vienotības» līdzpriekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

«Manuprāt, jāņem vērā šo vēlēšanu īpašais ārkārtas raksturs un no Valda Zatlera puses pieteiktā tēma, kas saistīta ar cīņu pret finanšu grupējumu un oligarhu ietekmi valsts pārvaldē. Ja pēc šāda pieteikuma Valsts prezidents netiek pārvēlēts, starptautiskais vērtējums Saeimas izvēlei nebūs glaimojošs,» sacīja Kristovskis.

Pēc ārlietu ministra domām, tas atstās depresīvu iespaidu starptautiskajā sabiedrībā, kur šīs tēmas ir ļoti aktuālas un tām pievērš lielu uzmanību.

«Jāsaka, ka Latvijas vārds šajā reizē cietīs,» atzina Kristovskis, gan piebilstot, ka nevēloties teikt kaut ko sliktu par jaunievēlēto prezidentu Andri Bērziņu (ZZS).

«Viņš ir ievēlēts un jāapsveic ar šo sasniegumu. Bet viņam nāksies ilgi saskarties ar aizdomu un šaubu ēnu par Latvijas politikās tīrību, ar kuras palīdzību viņš ievēlēts par prezidentu,» pieļāva politiķis.

Jau ziņots, ka šodien otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, no Zaļo un zemnieku savienības saraksta ievēlēto deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret bija 44 balsis. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

Kopā vēlēšanās piedalījās 99 parlamentārieši, derīgu vēlēšanu zīmi nodeva 97 deputāti.

Pašreizējā prezidenta Zatlera pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Bērziņš būs ceturtais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un astotais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu