«The Economist» Latvijai prognozē garu un karstu vasaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu biznesa žurnāla «The Economist» Austrumeiropas apskatnieks Edvards Lūkass, komentējot Valsts prezidenta vēlēšanu iznākumu, norāda, ka Latviju sagaida gara un karsta vasara.

Komentētājs apraksta Zatlera sakāvi prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarējis Andris Bērziņš (ZZS).

Lūkass norāda, ka «labās ziņas ir tādas, ka Latvijas finanšu pozīcija vairs nav ļoti trausla, līdz ar to politiskā krīze ir ierobežojama».

«Bet skatuve ir uzstādīta garai trauksmainai vasarai. Zatlers ir prezidents līdz 7.jūlijam. 8.jūlijā amatā stāsies Bērziņš. Referendums par parlamenta atlaišanu notiks 23.jūlijā. Ja tas izies cauri, septembrī notiks vispārējās vēlēšanas,» raksta Lūkass.

Vēl pirms balsojuma Saeimā par prezidentu «The Economist» šīs nedēļas drukātajā izdevumā publicēts viens raksts par Latviju, kā arī Lūkass politiskajai situācijai Latvijā veltījis skarbu komentāru izdevniecības «The Economist» grupā ietilpstošais laikraksts «European Voice».

Latvijas politiskā elite ir sekla, oligarhu partijas ir spēcīgas un labi finansētas, labie puiši ir vāji un pārāk maz, kā arī neatkarīgie mediji ir vāji - tā politisko situāciju Latvijā vērtē Lūkass.

Jau ziņots, ka vakar otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, no Zaļo un zemnieku savienības saraksta ievēlēto deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret bija 44 balsis. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

Pašreizējā prezidenta Zatlera pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Bērziņš būs ceturtais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un astotais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu