Zatleru nodrošinās ar pagaidu dzīvokli – ne dārgāku par 1200 latiem mēnesī

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība otrdien apstiprinājusi Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto noteikumu projektu par kārtību, kādā eksprezidentiem turpmāk tiks nodrošināts dzīvoklis, automašīna un valsts algots sekretārs, aģentūru BNS informēja FM pārstāve Agnese Beļkeviča.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, kad piemērotu dzīvokli amatā nepārvēlētajam prezidentam Valdim Zatleram uzreiz nav iespējams nodrošināt un atbilstoši noteikumiem to plānots izdarīt 18 mēnešu laikā, pēc termiņa beigām eksprezidentam tiks nodrošināta valsts apmaksāta pagaidu dzīvesvieta, kas nebūs dārgāka par 1200 latiem mēnesī. Savukārt apsardzi un auto nodrošinās Aizsardzības ministrija, bet sekretāru un pensiju 50% apmērā no algas ‒ Valsts prezidenta kanceleja.

Noteikumos minēts, ka dzīvokli, ko nodod lietošanā eksprezidentam, lietošanai sagatavo Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar valsts akciju sabiedrību «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ). Dzīvokli izvēlas komisija, kurā ietilpst Valsts prezidenta kancelejas, Finanšu ministrijas un VNĪ pārstāvji.

Noteikumi arī paredz ‒ ja Valsts prezidents pārtrauc pildīt amata pienākumus vai netiek pārvēlēts uz otro termiņu, viņam tiek nodrošināta pagaidu faktiskā dzīvesvieta līdz brīdim, kamēr tiek sagatavota un nodota lietošanā patstāvīgā dzīvesvieta.

Savukārt automašīnu, kas tiek nodota lietošanā eksprezidentam, un tās autovadītāju nodrošina Valsts prezidenta kanceleja, bet, ja eksprezidentam tiek piešķirta arī apsardze, autovadītāju un automašīnu nodrošina Aizsardzības ministrija.

Valsts prezidenta kanceleja arī algo eksprezidenta sekretāru, noslēdzot ar to rakstveida darba līgumu un apmaksājot sekretāra darbu no kancelejas līdzekļiem. Sekretārs uzskatāms par prezidenta kancelejas darbinieku, veic savus pienākumus saskaņā ar amata aprakstu, un tā algu nosaka Valsts prezidenta kanceleja, vadoties no principiem, kas noteikti normatīvajos aktos, kuri reglamentē darba samaksu sabiedriskajā sektorā.

Apstiprinātie noteikumi nosaka arī to, kā tiek risināti jautājumi par eksprezidenta lietošanā nodotā dzīvokļa apsaimniekošanu, kā arī citus finansiālos aspektus.

Noteikumu īstenošana iesaistītajām institūcijām jānodrošina esošo valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu