Portāls: Bērziņš ir pārkāpis likumdošanas normas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš savā valsts amatpersonas deklarācijā apgalvojis, ka esot tikai triju bērnu tēvs, viņš ilgus gadus ir veicis regulārus maksājumus bijušajai Cēsu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniecei Aijai E. (vārds mainīts), un viņa otrdien apliecināja, ka šie maksājumi ir bijuši tieši uzturlīdzekļi, raksta portāls «Pietiek.com».

Līdz ar to jaunievēlētais valsts vadītājs, pēc visa spriežot, pārkāpis likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» un Ministru kabineta noteikumu normas, kas nosaka uzrādāmo datu apjomu.

Saskaņā ar Bērziņa amatpersonas deklarācijām, kuru aizpildīšanu stingri nosaka minētais likums un Ministru kabineta noteikumi, viņam esot tikai un vienīgi trīs bērni – pieaudzis dēls un meita no šķirtās laulības, kā arī dēls no pašreizējās oficiāli nereģistrētās laulības.

Taču izrādās, ka Bērziņš valstij sniegtajās ziņās par savu bērnu skaitu, pēc visa spriežot, nav sniedzis patiesu informāciju: jau ilgus gadus viņš veicis regulārus uzturlīdzekļu maksājumus bijušajai VID darbiniecei Aijai E.

Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra datiem pašlaik Aijas E. meita ir 21 gadu veca.

No 56 gadus vecās Aijas E. amatpersonas deklarācijām redzams, ka 2003. gadā Andris Bērziņš viņai izsniedzis dāvinājumu 300 latu apmērā, savukārt no 2005. gada maksājumi kļuvuši ievērojami lielāki un deklarācijās nosaukti par «līdzekļiem patēriņam».

2005. gadā Andris Bērziņš Aijai E. «līdzekļos patēriņam» izmaksājis 2200 latu, 2006. gadā – 2500 latu, 2007. gadā – 3700 latu un 1000 ASV dolāru, 2008. gadā – 2170 latu un 2009. gadā – 5450 latu.

Pats Bērziņš otrdien nevēlējās «Pietiek.com» atbildēt ne uz jautājumu, vai viņš ir maksājis uzturlīdzekļus Aijai E. un vai šī nauda bijusi domāta viņa meitas Ievas E. (vārds tāpat mainīts) uzturēšanai, ne uz jautājumu, kāpēc Ieva E. kā viņa meita nav uzrādīta jaunievēlētā prezidenta amatpersonas deklarācijā.

Neuzrādot savā deklarācijā vismaz vienu no saviem bērniem, jaunais Valsts prezidents ir pārkāpis likumdošanas normas, taču pašlaik nav skaidrs, kura no atbildīgajām iestādēm varētu un vēlētos šo pārkāpumu fiksēt un noteikt par to sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu