Atrod divus Volgas katastrofas vainīgos. Zināms, kāpēc divi kuģi ignorēja notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kuģis, kuru izdzīvojušie pamanījuši īsi pēc «Bulgārijas» katastrofas, bija gatavs palīdzēt cilvēku glābšanā, paziņoja kuģa «Arabella» kapteinis Romāns Ļizaļins, kurš uz sava kuģa borta paņēma 77 izdzīvojušos pasažierus.

Viņš norāda, ka viņa kuģim pretī nākusi barža un, pamanot to, viņš sazinājies ar tās kapteini, lai pateiktu, ka pats veiks glābšanas operāciju. «Es sapratu, ka mans kuģis to izdarīs ātrāk,» sacīja «Arbellas» kapteinis telekanāla «Vesti 24» ēterā.

Traģēdijas aculiecinieki ziņojuši par vēl vienu kuģi, kurš paslīdēja garām uz plostiem dreifējušiem cilvēkiem.

Barža vai arī otrs kuģis par notikušo ziņojuši atbildīgajiem dienestiem. «Arabellas» kapteinis uztvēra pārraidīto informāciju, tomēr traucējumu dēļ bijis grūti saprast, kas notiek.

«Es aptvēru, ka kaut kas ir noticis,» sacīja Ļizaļins, norādot, ka īsi pēc tam pamanīja cilvēkus uz plostiem.

Tikmēr Krievijas Izmeklēšanas komiteja turpina «Bulgārijas» bojāejas izmeklēšanu un šobrīd noskaidrots, ka kompānijas «Argorečtur» nebija noslēgts līgums ar kuģa ekipāžu, tāpat nebija apdrošināšanas līgumu, vēsta Krievijas Izmeklēšanas komitejā.

Kompānija sniegusi pakalpojumus, kas neatbilda drošības prasībām, izraisot cilvēku masveida bojāeju.

Saistībā ar šo katastrofu ierosināts kriminālprocess pret «Argorečtur» direktori Svetlanu Injakinu un Krievijas upju reģistra Kamas filiāles vecāko ekspertu Jakovu Ivašovu par pakalpojumu piedāvāšanu, kas neatbilst drošības prasībām, izraisot divu un vairāk cilvēku nāvi. Paredzamais sods ir brīvības atņemšana uz desmit gadiem.

Šobrīd Injakina un Ivašovs ir aizturēti un tiek lemts par abu arestu. Tāpat krimināllieta ierosināta arī pret divu kuģu kapteiņiem, kas ignorējuši «Bulgārijas» nelaimi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu