Likuma izmaiņas, lai uzlabotu pirmskolas pedagogu darba samaksas kārtību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Šodien valdība akceptēja grozījumus Vispārējās izglītības likumā, lai uzlabotu pedagogu darba samaksas principa «Nauda seko skolēnam» īstenošanu.

Likumprojekts paredz, ka MK regulē kārtību, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai.

Tāpat MK noteiks kārtību, kādā valsts finansē pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, kuras īsteno privātās izglītības iestādes.

2011./2012.mācību gadā valstī ir 29 privātās vispārējās izglītības iestādes, kas saņem valsts budžeta dotāciju pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, un 71 privātā izglītības iestāde, kas saņem valsts mērķdotāciju bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Likumprojekts tiek virzīts kā 2012.gada valsts budžeta likumprojektu pavadošais likumprojekts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu