Avārijas aculiecinieks: kapteinis mierīgi vakariņoja, kamēr no plauktiem krita trauki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Groseto pilsētas prokuratūra izsludinājusi meklēšanā 25 gadus veco moldāvieti Domniku Čemortanu, kas avārijas dienā neilgi pirms sadursmes ar rifu bija redzēta uz kruīzu kuģa «Costa Concordia» komandtiltiņa, raksta itāļu laikraksts «Il Messagero».

Sieviete paspējusi sniegt interviju Moldāvijas televīzijai, kurā pastāstījusi, ka 2009.gadā strādājusi uz kuģa. Viņa tāpat apstiprinājusi, ka naktī uz 14.janvāri tiešām bijusi kopā ar kapteini.

Pēc oficiālas informācijas Čemortana nebija ne pasažieru, ne kuģa komandas sarakstā, kaut kuģa īpašniekkompānija «Costa Crociere» apgalvo, ka viņa uz kuģa atradusies saskaņā ar visiem noteikumiem.

Tikmēr pasažieris Marko Monda Itālijas telekanālam «RaiTre» pastāstījis, ka avārijas laikā kapteinis Frančesko Sketino vakariņojis restorānā kopā ar divām sievietēm - blondīni un bruneti, un pametis restorānu tikai kopā ar pasažieriem.

Iepriekš filipīniešu pavārs Rodželio Barista laikrakstam «The Telegraph» pastāstīja, ka neilgi pēc kuģa sadursmes ar rifu kapteinis palūdzis viņam un viņa draudzenei pagatavot vakariņas. Barista apgalvo, ka Sketino jau brīdī, kad kuģis grimis un no plauktiem krituši trauki, gaidījis savu dzērienu un desertu draudzenei.

Tikmēr Sketino atkal tiek vainots melos. Pēc «Corriere della Sera» rīcībā esošās informācijas «Costa Crociere» pārstāvis Paolo Kapučati divas stundas pēc sadursmes zvanījis uz remontu kompāniju un stāstījis, ka nepieciešams salabot «nelielu defektu». Kapučati apgalvo, ka Sketino samelojis kompānijai par situācijas nopietnību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu