Lembergs: Negribu tērēt laiku, lai tiktos ar Sprūdžu (87)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») 29.augustā neplāno piedalīties Lielo pilsētu asociācijas kopsapulcē, jo šajā dienā viņš būšot aizņemts ar darbiem Ventspilī. Arī tad, ja kopsapulce notiktu citā dienā, Lembergs nesaskata vajadzību kopsapulcē tikties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP), aģentūru LETA informēja Lembergs.

«Trešdienas man ir Ventspils dienas,» informēja Lembergs. 29.augustā Lembergs būšot aizņemts ar darbiem Ventspilī, piedaloties Ventspils domes sēdē, Pilsētas mārketinga padomē, Pilsētas attīstības komisijā, kā arī pilsētas skolotāju konferencē. Lielo pilsētu asociācijas kopsapulces darba kārtība Lemberga neesot zināma, turklāt, pēc viņa domām, uz kopsapulci nav jābrauc arī Lemberga vietniekiem.

Ventspils mērs piebilda, ka iepriekš pāris reižu jau ir ticies ar ministru Sprūdžu šādās kopīgās sapulcēs, un abas reizes saruna ar ministru bijusi «absolūti bezjēdzīga tukšu salmu kulšana». Lembergs pauda viedokli, ka Sprūdžs savas nekompetences dēļ izvairās no sarunām ar lielo pilsētu pašvaldību vadītājiem. «Es netaisos tērēt savu laiku, lai tiktos ar neprofesionālu ministru,» norādīja Lembergs.

Kā ziņots, ka pretēji Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja pārstāvju solītajam, ka Sprūdžs ieradīsies uz sarunu ar lielo pilsētu vadītājiem, ministrs pats licis manīt, ka neuzskata par pieņemamu sēdēt līdzās cilvēkam, kuram ir ierobežotas iespējas pildīt pašvaldības vadītāja pienākumus. Laikraksts «Diena» norāda, ka ar to, visticamāk, ir domāts Lembergs.

Sprūdžs būtu ar mieru piedalīties lielo pilsētu vadītāju apspriedē, ja Ventspils domi šajās sarunās pārstāvētu mēra vietnieks Jānis Vītoliņš vai Guntis Blumbergs, «kas ir augstas raudzes profesionāļi».

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis skaidro, ka pašvaldības pašas izvēlas, ko deleģēt uz asociācijas sēdēm.

Lielo pilsētu vadītāju pacietības mērs attieksmē pret pašvaldību ministru tuvākā mēneša laikā varot sasniegt kritisko robežu, tās savos iespaidos par ministru varētu dalīties ar premjeru Valdi Dombrovski (V), raksta «Diena», taču tas varot nepiepildīties, ja 29.augustā Sprūdžs ieradīsies uz Lielo pilsētu asociācijas kopsapulci un šī saruna notiks abpusēji labvēlīgā gaisotnē.

Lielās pilsētas nesaredzot ministra veikumu reformu īstenošanā un esot pārsteigtas par viņa iniciatīvām, kā arī alternatīvo Nacionālā attīstības plāna vīziju.

Pēc Kučinska teiktā, vienīgais ministra «sasniegums» esot «lācēnu pārvešana no vienas vietas uz otru un uzmanības pievēršana Jūrmalas mēra amata ķēdei, kā arī iniciatīva par deputātu skaita samazināšanu, kas nav pašvaldībām aktuālākais jautājums».

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu