Lembergs un Sprūdžs publiski «apmainās laipnībām»: Lembergs 20 gadus spļauj sejā (712)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs nav iesniedzis paskaidrojumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP). Abi otrdienas rītā LNT raidījumā «900 sekundes» apmainījās ar dažādām «laipnām» frāzēm.

Sprūdžs sacīja, ka Lembergs 20 gadus spļauj iedzīvotājiem sejā, demonstrējot, ka likumi nav visiem vieni.

Tikmēr Lembergs, vaicāts, kāpēc nav iesniegts paskaidrojums, sacīja: «Sprūdžs jau vakar paziņoja, ka neatkarīgi no paskaidrojuma mani tāpat atlaidīs no amata,» piebilstot, ka ministrs to nemaz nevar izdarīt.

Ministrs apgalvoja, ka viņa rīcībā ir konkrēti fakti un, balstoties uz papildinformācijas pieprasījumu, Ģenerālprokuratūra iedevusi ļoti konkrētu informāciju.

Lembergs ministra sacīto nodēvēja par blefu un uzskaitīja lietas, kur apsūdzības «sabruka kā kāršu namiņi».

Sprūdžs uzsvēra, ka viņš Lembergam nav nekādus paskaidrojumus parādā un viņam nav jātaisnojas par faktiem, kas zināmi Ģenerālprokuratūrai. Sprūdžs norādīja, ka balstās uz profesionālu spriedumu un viņam kā ministram nav jācīnās ar 15 Lemberga advokātiem.

Lembergs sarunas laikā vairākkārt uz ministra sacīto atbildēja ar «Viņš melo!», «Viņš fantazē!» vai «Tas ir blefs!». Tāpat Lembergs, atbildot uz «20 gadu spļaušanu sejā», sacīja, ka visi jau viņa darbus redz un var novērtēt. «Desmit gadus cilvēkiem skalo smadzenes, cik es esmu slikts, Sprūdžs jau nav pirmais,» viņš sacīja.

Sarunas gaitā Sprūdžs Lembergam norādīja: «Es nevienam nenovēlu tādu tēlu Latvijā, kā jums,» piebilstot, ka viņu ļoti interesē, kā Lembergs var atspēkot faktus, kas ir Ģenerālprokuratūras vēstulē.

«Lemberga kungs, jūs laiks ir beidzis!» - teica ministrs, norādot, ka «šī ēra Latvijā ir galā».

Ministrs sarunas gaitā neskopojās ar spilgtiem izteicieniem, piemēram sakot, ka «zaglim tāpat kā filmā jāsēž cietumā.»

Tikmēr Lembergs, vaicāts, kas notiks, ja viņu atstādinās, neslēpa, ka diži nekas nemainīsies un domes sēdes viņš turpinās apmeklēt, tāpat apmeklēs arī pašvaldības budžeta un finanšu komisiju.

Komentāri (712)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu