Brigmanis aicina «atlaist Sprūdžu» (310)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Reformu partijas ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) farsā par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Venstpilij») atstādināšanu no amata ir viens, uzskata Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

«Mēs skaidri redzam, ka Sprūdžs šajā farsā ir viens. Ja viņa rīcību neizprot pat valsts augstākās amatpersonas, tad no amata ir jāatstādina Sprūdžs, nevis Lembergs. Tāpēc aicinu Ventspils domi atlaist pašvaldību lietu ministru,» aģentūrai LETA teica Brigmanis.

ZZS pauž nožēlu par Reformu partijas ministra Sprūdža izpratni par tiesiskumu, parādot, ka juridiskiem argumentiem un procedūrai nav nekādas nozīmes saistībā ar Ventspils domes priekšsēdētāja Lemberga atstādināšanas mēģinājumu.

Ministrs kā «100% varbūtības» apsūdzības uzturētājs, aizmirstot par otras puses tiesībām uz aizstāvību, bezatbildīgi riskē ar nodokļu maksātāju naudu, kuru, iespējams, rezultātā var nākties atmaksāt par ventspilnieku ievēlētā domes priekšsēdētāja goda un cieņas aizskaršanu, uzsvēra ZZS.

ZZS uzskata, ka Sprūdža aktīvā bezprecedenta rosīšanās publiskajā telpā ir vājš mēģinājums audzēt gan Reformu partijas zemos reitingus pirms tuvojošās pašvaldību vēlēšanām, gan vairot arī savu kā ministra popularitāti.

ZZS pauž cerības, ka Reformu partijas bijušā līdera Valda Zatlera izplatītais «Sarkano līniju vīruss» nav pārmeties no politiskiem konkurentiem un oligarhiem uz Latvijas pašvaldību izslēgšanu aiz sarkanajām līnijām.

Kā ziņots, koalīcijas partneri no «Vienotības» ir izteikušies, ka ir neizpratnē par Sprūdža rīcību, kurš 19.oktobrī nolēma no amata atstādināt Ventspils domes priekšsēdētāju. Sprūdžs par šādu rīcību izšķīries pēc Lemberga atbilžu saņemšanas uz pagājušajā nedēļā nosūtīto pieprasījumu. Sprūdžs no Lemberga bija pieprasījis paskaidrojumus par darbību Ventspils pašvaldībā, jo no Ģenerālprokuratūras bija saņēmis «šokējošu» informāciju par Lemberga «saimniekošanu» Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Savukārt Lembergs neatzīst Sprūdža rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata un uzskata, ka tā ir Sprūdža speciāli sarīkota akcija, izmantojot apsūdzībā ietvertu informāciju, kas ir publiski pieejama, bet nav pierādīta tiesā. Atbildes vēstulē ministram Lembergs netika atbildējis uz jautājumiem, bet gan norādījis, ka uz tiem nevar atbildēt, jo viņam tiesa ir piemērojusi liegumu pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus. Tāpat vēstulē Lembergs pats Sprūdžam uzdod vairākus jautājumus.

Lembergs atbildes vēstulē lūdza viņam iesniegt dokumentus, kas pamato apgalvojumus, ka viņš ir 25 komersantu patiesais labuma guvējs, dokumentus, kur ir pamatots, ka arī viņa bērni ir 25 komersantu patiesie labuma guvēji un ka gan viņš, gan viņa bērni joprojām gūst labumu no šo uzņēmumu saimnieciskās darbības.

Komentāri (310)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu