Premjers pieļauj bezpartijisku satiksmes ministru (87)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieļauj, ka demisionējošā satiksmes ministra Aivja Roņa vietu varētu ieņemt bezpartijisks ministrs, un plašākas rokādes valdībā netiek plānotas.

«Prioritāri [kā nākamais satiksmes ministra amata kandidāts] būtu virzāms nozares profesionālis,» teica premjers, norādot, ka politiskās konsultācijas par šo jautājumu tikai sāksies. Vienlaikus Dombrovskis nenoliedza, ka pastāv iespēja, ka uz satiksmes ministra krēslu varētu pretendēt bezpartijisks kandidāts.

«Jā, tādu iespēju es tiešām pieļauju,» sacīja premjers, taujāts, vai uz satiksmes ministra amatu varētu kandidēt bezpartijisks kandidāts. «Pašreiz atbilstoši koalīcijas līgumam ir noteikts, ka tas ir kandidāts, par kuru kopīgi uzņemas atbildību «Vienotība» un neatkarīgo deputātu grupa. Es domāju, tas ir tas risinājums, pie kā varētu palikt un šajā gadījumā, visticamāk, tas ir bezpartijisks profesionālis.»

Kā iemeslu satiksmes ministra demisijai premjers minēja Roņa virzītos grozījumus par atalgojumu kapitālsabiedrībās. Ministrs piedāvāto algu līmeni uzskatījis par samērīgu, nepieļaujot kritiku, ka atalgojuma palielinājums bijis nesamērīgs.

«Vai ir kādi citi iemesli, tas tad jājautā pašam ministram, jebkurā gadījumā tas ir iemesls, ko viņš ir norādījis» sacīja premjers, taujāts, vai par iemeslu Roņa demisijai nevarētu būt atšķirīgais viedoklis par «airBaltic» īpašumtiesību jautājumiem. Savukārt pats Ronis aģentūrai LETA, atbildot uz šo pašu jautājumu, ironizējot norādīja, ka viņam viedoklis ar premjeru atšķiras arī par maiju kalendāru.

Premjeram piektdien plānota tikšanās ar satiksmes ministru Roni. Tās laikā tiks pārrunāta demisija un tālākais darbs, taču netiek cerēts, ka demisijas paziņojums tiks atsaukts.

«Es nedomāju, ka šajā gadījumā demisija var tikt atsaukta, jo ministrs jau publiski ir paziņojis par šo demisiju. Tas drīzāk ir jautājums par laiku, par konkrētajiem pabeidzamajiem darbiem,» gaidāmo sarunu raksturoja premjers.

LETA jau ziņoja, ka satiksmes ministram Ronim dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Kā uzsver Ronis, «koalīcijai ir iespēja turpināt strādāt». Ronis arī norāda, ka pilnībā atbalsta Ministru prezidenta Dombrovska mērķi par Latvijas dalību eirozonā un Eiropas «kodolā».

Kā ziņots, izveidojot Dombrovska valdību, politisko atbildību par Roņa vadīto Satiksmes ministriju uzņēmās «Vienotība» kopā ar sešiem neatkarīgajiem deputātiem, kas aizgāja no Reformu partijas.

Tieši sarunās starp «olšteiniešiem» un «Vienotību» arī tikšot izvēlēts nākamais ministra amata kandidāts, taču interesi par vēl vienu ministra krēslu izrādījusi arī nacionālā apvienība.

Ronis kļuva par satiksmes ministru 2011.gada novembrī.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu