ASV izmeklētāji ieguvuši Bostonas teroraktā aizdomās turamā attēlu (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV izmeklētājiem izdevies atrast attēlu, kurā, domājams, redzama persona, kas uzstādīja spridzekļus pie Bostonas maratona finiša līnijas, trešdien apstiprinājušas amatpersonas.

Neviens arests nav veikts.

Jau vēstīts, ka ASV mediji trešdien ziņoja, ka arestēts aizdomās turamais, bet ASV amatpersonas šo informāciju noliedza.

Tomēr varasiestādēm izdevies iegūt aizdomās turamā attēlu no novērošanas kameru videoierakstiem un fotogrāfijām, kas var kļūt par nopietnu izrāvienu izmeklēšanas gaitā, apstiprinājušas amatpersonas.

Izmeklētāji tagad cenšas identificēt aizdomās turamo un noteikt viņa atrašanās vietu, aģentūrai AFP atklāja kāda tiesībsargājošo iestāžu amatpersona.

Laikraksts «Boston Globe» ziņoja, ka izmeklētāju rīcībā nonākuši attēli, kuros, iespējams, redzams, kā aizdomās turamais uzstāda vienu no bumbām.

Citi mediji ziņoja, ka atrasti arī attēli, kuros redzams, kā aizdomās turamais aizbēg.

Atbildību par šo teroraktu neviens vēl nav uzņēmies, un Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) sācis pasaules mēroga «medības» vainīgo notveršanai.

Masačūsetsas pavalsts gubernators Devāls Patriks tikmēr aicinājis sabiedrību saglabāt pacietību.

«Viņi gūst progresu. Bet tas prasīs laiku. Ar katru stundu mēs nonākam arvien tuvāk,» atzīmēja gubernators.

Izplatoties ziņām par aizdomās turamo arestu, Bostonas tiesas namā trešdien sapulcējās simtiem cilvēku, bet policija mediju izplatīto informāciju noliedza, un FIB kritizēja faktu, ka mediji pēc sprādziena jau vairākkārt publicējuši nepatiesu informāciju par izmeklēšanas gaitu.

«Tā kā sižetiem bieži ir netīšas sekas, mēs lūdzam medijus, sevišķi šajā izmeklēšanas stadijā, būt piesardzīgiem un mēģināt pārbaudīt informāciju caur atbilstošiem oficiāliem kanāliem, pirms to izziņot,» norādīts FIB paziņojumā.

Tikmēr ASV detektīvi un eksperti analizē fotogrāfijas un videoierakstus un rūpīgi pārbauda simtiem priekšmetu, tostarp divus sprādzienā sadragātus ātrvārāmos katlus un metāla šķembas, kas izvilktas no upuriem.

Izmeklētāju pūliņi koncentrēti uz spridzekļiem, kas pirmdien eksplodēja Bostonas maratona noslēgumā, laupot dzīvību trim cilvēkiem un vairāk nekā 170 ievainojot.

Aptuveni 100 ievainotie jau ir izrakstīti no slimnīcas, bet aptuveni desmit joprojām atrodas kritiskā stāvoklī.

Ceturtdien Bostonā ieradīsies ASV prezidents Baraks Obama ar sievu, lai piedalītos dievkalpojumā, kurā tiks aizlūgts par terorakta upuriem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu