Policija atklāj: Džohars Carnajevs pats nogalināja savu brāli (170)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Bostonas maratona laikā sarīkotajiem sprādzieniem aizturētais Džohars Carnajevs, visticamāk, pats ir vainojams sava brāļa Tamerlana nāvē, liecina Votertaunas policijas šefa Eda Devo intervija izdevumam «Boston Globe».

Policijas šefs sarunā ar laikrakstu atklājis notikuma gaitu pēc tam, kad brāļi Kembridžā nolaupīja automašīnu, lai bēgtu no policistiem. Nolaupītās apvidus auto īpašnieku brāļi atstājuši neskartu, taču automašīnā bija palicis īpašnieka mobilais telefons, pēc kura tad arī policijai izdevās noskaidrot, ka automašīna atrodas Votertaunā.

Vietējais policists ziņojis, ka abi aizdomās turamie pārvietojas ar divām automašīnām – apvidus automašīnu «Mercedes» un vieglo auto «Honda Civic». Kad policists viņus pamanīja, tie pameta automašīnas un uzsāka apšaudi līdz ieradās arvien vairāk policistu.

«Ātri vien seši policisti un divi ļaundari bija iesaistīti apšaudē,» sacīja Devo, piebilstot, ka vismaz 200, bet varbūt pat 300 šāvieni tika izdarīti spēcīgā apšaudē.

Brīdi vēlāk apšaudes vietā lielā ātrumā piebrauca policijas apvidus automašīna. Tad nogranda trīs spēcīgi sprādzieni, stāstījuši aculiecinieki.

Kad apšaudes vietā jau bija pulcējies liels skaits policistu, Tamerlans likumsargu virzienā metis līdzīgu spridzekli, kāds tika izmantots sprādzienos Bostonas maratona laikā, stāstīja Devo. Viņš arī atklāja, ka brāļi izmantojuši piecas rokas granātas, no kurām trīs arī eksplodēja.

Devo stāstīja, ka viens no policistiem ar auto traucies šāvēju virzienā, bet tad no tā izlēca. Savukārt brāļi raidīja desmitiem ložu automašīnas virzienā.

Pēc dažām minūtēm Tamerlans gāja policistu virzienā, izšaujot no ieroča visas lodes. Kad tās bija beigušās policisti viņu noguldīja uz zemes un uzlika rokudzelžus. Bet tad Džohars ar nozagto apvidus automašīnu traucās policistu virzienā, uzbraucot zemē guļošajam brālim.

Pēc tam Džohars izlēca no automašīnas un aizbēga.

Policijā uzskata, ka nāvējošus ievainojumus Tamerlans guva brīdī, kad viņam uzbrauca automašīna. To apstiprinot arī ekspertīzes dati, kas gan vēl esot neoficiāla informācija.

Komentāri (170)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu