«Costa Concordia» avārijas lietā notiesā piecus cilvēkus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas tiesa piespriedusi cietumsodus pieciem pērn avarējušā kruīza kuģa «Costa Concordia» īpašnieka - Eiropas lielākā kruīza kuģu operatora «Costa Crociere» - darbiniekiem, vēsta «Associated Press».

Viņiem piespriests cietumsods no viena gada astoņiem mēnešiem līdz diviem gadiem un desmit mēnešiem par slepkavību bez iepriekšēja nodoma. Visi pieci iepriekš bija atzinuši savu vainu.

Vislielākais cietumsods piespriests «Costa Crociere» krīžu koordinatoram, bet mazākais - stūrmanim un diviem ekipāžas virsniekiem.

«Costa Concordia» kapteiņa Frančesko Sketīno lietas izskatīšana notiek atsevišķi, viņa prāva sākās šajā nedēļā.

Jau ziņots, ka 2012.gada 13.janvāra vakarā «Costa Concordia» uzskrēja zemūdens klintij pie Džiljo salas Toskānā. Avārijas brīdī uz kuģa atradās 4229 cilvēki. Kuģa avārijā dzīvību zaudēja 32 cilvēki.

Kuģa kapteinis apsūdzēts par cilvēku slepkavību bez iepriekšēja nodoma, avarējušā kuģa pamešanu pirms visu cilvēku evakuēšanas un kaitējuma nodarīšanu videi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu